kaosKaos, serija na Netfliksu, foto: Screenshot tizer Youtube

Serija Kaos stigla je pre par dana na Netfliks, a kritičari ne mogu da prestanu da je hvale.

Serija Kaos na Netfliksu je mračna komedija inspirisana grčkom mitologijom, a na njoj je radio Čarli Kovel, tvorac popularne britanske serije „The End of the F***ing World“, koja je osvojila dve BAFTA nagrade.

U seriji igraju Džef Goldblum, ali i Dženet MekTir, Klif Kertis, Dejvid Tjulis, Kilijan Skot, Stiven Dilejn, Aurora Perino, Misija Batler, Lejla Farzad, Nabhan Rizvan, Raki Ajola, Stenli Taunsend i Bili Pajper, piše Index.hr.

O čemu je serija Kaos?

Radnja je smeštena u moderna vremena, ili u alternativnu verziju sveta kojim još uvek vladaju grčka božanstva.

U centru svedoka je vrhovni bog Zevs, koji u prvoj epizodi na svojoj televiziji gleda proslavu koju građani Krita priređuju u čast bogova. Iako je u početku zadovoljan proslavom, šokiran je kada građani otkriju da je neko oskrnavio statuu posvećenu božanstvima.
Na Zevsovom čelu se pojavljuje bora i on postaje uveren da je to znak nadolazeće apokalipse.

Narator serije je Zevsov neprijatelj Prometej, osuđen na večnu patnju jer se usudio da se suprotstavi vrhovnom bogu. Dok mu orao kljuca jetru, Prometej otkriva da će tri smrtnika biti odgovorna za Zevsov pad.

Recenzije su uglavnom pozitivne

Iako je serija izašla tek pre par dana, već je uspela da prikupi pozitivne kritike. Na Rotten Tomatoesu u vreme pisanja, ima 78 procenata ocene kritičara i 74 procenata od prosečnih gledalaca.

„Urnebesna, duboka i dirljiva: ova fantastična serija je potpuni trijumf. Njen prikaz Zevsa i drugih koji žive u modernom svetu je inteligentan, pun preokreta i akcije“, napisala je kritičarka Lusi Mangan za Gardijan, koja je seriju nazvala remek delo .

Kritičar Robert Lojd, koji piše za Los Anđeles Tajms, pohvalio je seriju i napisao da funkcioniše zahvaljujući Džefu Goldblumu, čiji ga je nastup oduševio.

„Zasnovana na savremenim zapažanjima o korupciji, hirovitosti i privilegijama najmoćnijih porodica u društvu, serija Kaos ima temelje političkog trilera, ili srce komične drame koja se fokusira na likove“, napisala je za Tajm Džudi Berman. , koja je rekla da serija nije najbolja satira, ili je zato zabavna.

Svih osam epizoda serije dostupno je na Netfliksu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari