Bina koju posetioci festivala često nazivaju samom dušom Exita, Fusion je jedna od najvećih bina koja je tokom godina postala sabirni centar svih posetilaca i mesto na kojem se susreću ljudi svih godišta, nacija i muzičkog ukusa. Non-stop koncerti i gitare postali su obeležje stejdža na kojem bendovi sviraju do šest ujutru i sa publikom dočekuju svitanje. Ovo je bina gde su nastupala sva najeminentnija imena rock, pop i alternativne domaće i regionalne scene, a takođe i mnogi dobro poznati inostrani sastavi.

U četvrtak veče na Fusion bini nastupiće bosanski muzičar Edo Maajka, zatim poljski elektro pop trio Kamp! i kultni bend Block Out, kao i ruski indi-pop kvartet Pompeya, predvodnici nove generacije ruskih muzičara. Elektro na indi način predstaviće nam i sastav iz Norfolka, Twisted Piglet, a na kraju nastupa i sastav iz Srbije, Hype! Već najavljenim Toy Dollsima u petak se pridružuju i melodični pank rok sastav Goblini, kao i superbend Sve barabe, koji čine Ajs Nigrutin, Timbe, Bvana i Prti Bee Gee. Lollobrigida dolaze da još jednom dobro razdrmaju guze ljubiteljima elektro zvuka, sviraće i beogradski art/alt rok bend Jarboli, industrial krosover bend iz Novog Sada dreDDup, ali i rumunski alternativni rok sastav Grimus.

U subotu nas na Fusionu očekuje festival zvuka u vidu nastupa najmlađeg sina Fela Kutija. Seun Kuti nastupa sa čuvenim bendom svog oca, Egypt 80. Subotu će obeležiti i nastupi zvezda Exit etikete, kultnog novosadskog art sastava Obojeni program, čuvenih rokenrol ikona Električni orgazam, kao i sjajnog benda iz Bora, Goribor. Isto veče nam dolazi i švajcarski Death By Chocolate, zatim Ivana Smolović kao deo indi amerikana sastava IKA, a veče će upotpuniti i nastup splitskog In-The-Go. Poslednji dan festivala, pored najavljenih Little Dragon, Citizens! i Buraka Som Sistema, dolazi i desetočlani novozelandski sastav Batucada Sound Machine sa mešavinom sambe, fanka, hip-hopa i soula. Nastupiće i domaći bend Zemlja gruva, splitski reperi Dječaci, kao i slovenački Dandelion Children. Samu završnicu Exit festivala na Fusion bini začiniće legendarni Eyesburn. 

Ulaznice i u Corner Shopovima

Danas počinje prodaja ulaznica za Exit festival u više od šezdeset objekata lanca Corner Shop u Srbiji. Više informacija o ulaznicama i prodajnim mestima može se pronaći na: www.exitfest.org i www.gigstix.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari