Silvester Stalone se jednim filmom veoma ponosi i istovremeno ga smatra groznim 1Foto Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Silvester Stalone napravio je karijeru izlazeći kao pobednik iz brutalnih borbi na ekranu, a mnogi ga smatraju jednom od najvećih zvezda akcionih filmova u istoriji Holivuda.

Iako je popis njegovih filmova pun nezaboravnih projekata koji su samo ojačali njegovu globalnu popularnost tokom godina, postoje ostvarenja koji će uvek imati posebno mesto u Staloneovom srcu.

Na početku svoje karijere Stalone je morao da savlada nekoliko prepreka, podseća Index. hr.

Činilo mu se kao da mu ništa ne ide od ruke. Nakon što nije uspeo da dobije ulogu statiste na snimanju filma Kum Fransisa Forda Kopole, čak je razmišljao o potpunom napuštanju ovog posla. Međutim, doneo je ipak ispravnu odluku i odlučio da nastavi putem koji je sebi zacrtao.

Na bazi scenarija koji je Stalone smislio za samo tri dana, neverovatna sportska drama “ Roki“ (Rocky) najavila je njegov dolazak u svet filma i donela mu neverovatan uspeh.

Njegov sirovi pristup akcionim filmovima samo je nastavio da dobija zamah, ali jedan od najboljih primera njegove predanosti i ljubavi prema žanru je serija filmova Rambo.

Uprkos kritikama zbog nasilja, Staloneov tehnički pristup režiranju projekta dobio je pohvale

Serija je započela slavnim akcionim filmom Prva krv iz 1982., u kojem Stalone glumi veterana Vijetnamskog rata koji se bori s demonima prošlosti koristeći svoje neverovatne veštine preživljavanja u opasnim situacijama. Tokom godina dodati su novi nastavci serije, ali jedan neočekivani film dobio je Staloneovu pohvalu, uprkos njegovim početnim dilemama.

Radi se o četvrtom nastavku serije, filmu Rambo iz 2008., u kojem pratimo vojnika kako se snalazi u nasilnom okruženju Burme.

On pokušava da organizuje operaciju traganja i spašavanja dok vodi grupu plaćenika.
Govoreći o svojim prvim utiscima , Stalone je kazao : „Rambo iz 2008. je film na koji sam jako ponosan i najbolji je akcioni film koji sam ikad napravio jer je najautentičniji. Ali , kritikovali su me jer je film veoma nasilan. I zaista je nasilan. Grozan je.“

Govoreći o elementima koje je mislio da će biti cenzurisani, glumac je dodao: „Deca koja gore. To je ono što čini građanski rat gorim od svega: tvoj komšija te odjednom ubije. Bio sam vrlo srećan s tim filmom i nikada nisam mislio da će se prikazati u bioskopima.“

Uprkos kritikama zbog nasilja, Staloneov tehnički pristup režiranju ovog projekta dobio je pohvale, a film je postao još jedan komercijalno uspešan nastavak posebno popularne serije filmova Rambo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari