Singl „Neke nove stvari” kragujevačkog benda „Fraktal” 1Foto: Promo

Kragujevačka grupa „Fraktal” obeležila je uspešnu 2021. godinu najavljujući novi singl „Neke Nove Stvari”, za koju će spot snimiti u Sali Amerikana beogradskog Doma omladine.

Prošle godini na domaćoj rok sceni bili su „prisustni” na sceni, prvim singlom „Kraj” koji je bio u Hitu nedelje Radio Beograda, kandidati za Hit godine i emitovan u Top listi Radija 2020. godine.

Drugi singl ove kragujevačke grupe „Your Fire” emitovan je u Hitu meseca emisije „Bunt na RTS-u” i takođe bio među kandidatima za Hit godine.

Posle trećeg singla „True Love”, bend se posvetio nastupima. Prvi koncert održli su, naravno u Kragujevcu, u Domu omladine, a potom i u Domu omladine Beograda gde su nastupili kao učesnici Beogradskog Autorskog Rok Festivala, jubilarnog 10. po redu.

Na ovoj muzičkoj smotri, na kojoj je nastupilo više od 50 bendova, „Fraktal” je izabran među osam koji su imali priliku da se predstave publici finalne večeri.

– Zahvaljujući odličnoj organizaciji i sjajnoj atmosferi koja nas je nosila, odlučili smo da naš najnoviji singl „Neke Nove Stvari” bude upravo video snimljen uživo, u sali Amerikana Doma omladine Beograda, kao uspomena na divno iskustvo koje nosimo sa festivala BARF 10, kažu članovi grupe „Fraktal” iz Kragujevca.

Planiraju nove pesame, čime će po njima kreirati jedan malo drugačiji muzički svet, koji je u njihovom opusu već poznaz kao – „Imaginarium”.

Bend „Fraktal” su: pevačica Aleksandra Rikanović (poznata ljubiteljima muzike iz grupe „Trio Pop Art”), Ivan Ristić, Petar Radivojević, Lazar Avdić.

Grupa je nastala na korenima različitih muzičkih pravaca i iskustava. Progressive rock je ideja vodilja ove autorske četvorke, dok se kroz neke od numera sa EP izdanja „Imaginarium” provlače i davno zaboravljeni harmonski elementi starog dobrog roka.

Bend „Fraktal” donosi snažan osećaj autentičnosti i iskrenosti, originalnu viziju čiste energije koja spontano i neposredno pokreće svakog slušaoca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na psoebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari