Sjajna svirka. Ni inkvizicije ni “isterivača rok đavola” nije bilo: Batushka nastupila u Zagrebu

Ostavite komentar


  1. Čudno da Hrvatima nije smetalo ismevanje pravoslavlja. A vi iz Danasa, molim vas, prestanite. I nas normalne ćete naterati da postanemo desničari.

  2. Zasto bi katolicima smetalo ismevanje pravoslavlja? Drzite se za ozbiljne novine, a sramotite se sa ovakvim glupim i tabloidnim naslovima i tekstovima. Uozbiljite se.

  3. @Alex teško da si i ti, kako kažeš, normalan. Sutra će ti smetati Deda Mraz, Paja Patak ili nečija frizura. Nije ovo pravoslavna republika.

  4. Nisam sigurna da je iko preveo sa staroslovenskog, reči pesama pomenute poljske grupe. Zašto verovati na reč monahu Arseniju? Religijski zanos , bez uključenja zdravog razuma, ne doprinosi zdravom i slobodnom društvu.

  5. Ja se pitam gde je granica slobode?! Da li je izrugivanje i vređanje nečijeg verskog osećanja pravo i sloboda!? To rade sa islamom pa kao rezultat imamo ekstremizam i onda se kao čudimo što neki ludak upadne i pobije novinare negde u Francuskoj. Nisam vernik, samo da dodam, ali poštujem tuđa verska osećanja. Druga stvar, čita se i kaže baĆuška!

  6. До јуче нисте знали да ова група постоји, а сад као помахнитали пишете о њима. А овима што су пуна уста слободе и свега тога, где сте били кад су неки одлучили да се не вакцинишу, него сте их називали теоретичарима завере. Туђем се више радујете него српском. Идите ван границе, па тамо живите либерално док вас мигранти не прегазе.

  7. U Zagrebu može (doduše u močvari ali bolje igde nego nigde) – znači Zagreb je grad slobode a Beograd nije. Hvala na informaciji.

  8. Jadni smo mi narod kada svoje mrzimo. Ni jedan narod nema tako negativan odnos prema svom poreklu i onome iz čega je nastao kao Srbi. To će nas uništiti. Možete da mrzite pravoslavlje, ali odatle ste nastali i to su vam bili preci. Bar o tome razmislite.

  9. Zasto bi hrvatima smetalo ako se vredja pravoslavlje?Hvala Vam oce ArsenijeSlava Bogu☦

  10. Ovaj bend uopste ne izvrgava ruglu pravoslavlje, bas suprotno. No ljudi vole da komentarisu stvari o kojima nista ne znaju nazalost.

  11. Sjajno! Trebalo bi i češće da im gostuju,mada odavno kod njih ima velikih fanova takve muzike pa i kulture.
    A i socijalna i etno politika u historiji im je bila u istom duhu…

  12. @Nikola, moji preci su bili stari Sloveni, a ne Jevreji, čija vera nam je mačem i ognjem nametnuta. Da li je to kod drugih selektivna memorija ili neznanje nisam sigurna, ali znam da se svojih predaka i vere neću odreći

  13. Бенд Батушка и није за боље место него за Мочвару

  14. Alexx, nego šta je, da nisu većina možda budisti, mani me tih subjektivnih gluposti, vrati se u svoj virtualni diznilend…

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.