"Sketches of Belonging" u Pančevu 1Foto:Stanislav Milojković

Koncert Ane Ćurčin i Benda održaće se u sredu, 20. aprila, od 21 sat na Sceni Kulturnog centra Pančeva. Ana Ćurčin prvi put nastupa u Pančevu i ovom prilikom promovisaće prvi studijski album „Sketches of Belonging“, objavljen u januaru 2016. godine. Karte za koncert po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na blagajni Kulturnog centra.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

Prva dva singla, za koja su snimljeni i video-spotovi, jesu pesme „Remain Calm“ i „Unknown“. Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je saradnjom sa tradicionalnim Ansamblom Kolo i pesmom „Lastavice, lasto“ koja je objavljena krajem leta prošle godine.

Još razloga za posetu ovom koncertu donose i brojne pozitivne recenzije albuma Ane Ćurčin, kao što su: „Bend je doneo novu dimenziju Aninoj muzici i omogućio vizuelizaciju njenih pesama u glavama pažljivih slušalaca. Besprekorna ali nenametljiva svirka njene grupe u sastavu Goran Antović (klavijature), Marko Cvetković (bas) i bubnjari Goran Grubišić (iz Wooden Ambulance) i Blagoje Nedeljković, čini pesme još izražajnijim nego što već jesu“ (Srđan Strajnid, Poezika, 2016); „Ana Ćurčin nije autorka zamagljenih značenja, niti je sklona da manipuliše svojim stihovnim porukama. NJena prirodna snaga leži u neposrednosti, univerzalnosti osećanja i posve neupakovanoj ranjivost“ (Miloš Zubac, Poezika, 2016); „Sketches Of Belonging već na početku godine konkurira za jedno od najljepših, najslojevitijih glazbenih djela istančanog osjećaja za estetiku, produhovljene senzibilnosti i autorske suverenosti – ukratko; za album godine“; „NJen četveročlani prateći bend cijedio je raskošan i bogati zvuk poput melase preko pozornice, naravno potpuno podređen Aninim glazbenim instinktom, njenim istančanim osjećajem za gradaciju, kad je svaki ton nova emocija u spektru, kad taj njen prigušeno-promukli glas ispunjava zrak supstancom zbog koje nekad glazbu držimo magijskim svojstvom“ (Zoran Stajčid, „Ravno do dna“, Hrvatska, 2016).

Indie-rock, folk, ambijent i bluz

Muzika Ane Ćurčin leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom. Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa solo ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope. Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu Ment u LJubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend (Goran Antović, Marko Cvetković i Blagoje Nedeljković, kasnije im se priključuje i gitarista Tom Benzon).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari