Fashion WeekMarina Perazić na reviji posvećenoj Slađani Milošević, foto: Antonio Ahel/ATAImages

Fashion Week je sinoć počeo po 54. put revijom koja će se dugo pamtiti. Slađana Milošević postala je inspiracija za 50 najpoznatijih kreatora, kostimografa i stilista iz celog regiona.

Slađana Milošević, modna i pop ikona Jugoslavije i Srbije bila je sinoć inspiracija modnim umetnicima koji su joj neverotnom revijom dali omaž na na 54. Fashion Weeku u Hangarima.

Modni stručnjaci iz svih krajeva odali su počast umetnici koja nas je napustila prošle godine, predstavljajući sasvim nove modele, ali i komade iz njenog ličnog ormana.

Fashion week
Fashion Week Antonio Ahel/ATAImages

Čitav program bio je obogaćen Slađaninom muzikom koju je izvodio njen bend, a nastupale su i zvezde kao što su Zoe Kida, slovenačka predstavnica na Evroviziji Raiven, Ivana Peters, Zejna i Nevena Božović, stilizovane kao YU princeza. Marina Perazić je izvela jednu pesmu, dok je čitav događaj iz publike pratila Anja Rupel, poznata vokalna ikona grupe Videoseks.

Fashion Week
Fashion Week, Aleksandra Janković na pisti, foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na pisti su se našle i manekenke koje su se povukle iz modnog sveta, a Irena Mišović je dobila jedan od najglasnijih aplauza. Glumice Nataša Marković i Aleksandra Janković takođe su zasijale u ulozi modela.

Beograd nije dugo video ovakvu sinergiju mode i umetnosti.

Fashion Week
Irena Mišović, foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Pamtimo njenu sjajnu muziku, ali i to što je bila modni kameleon. Svojom pojavom i autentičnošću zaslužila je nagradu Beogradske nedelje mode za doprinos i razvoj modne umetnosti“, izjavio je Nenad Radujević ispred Fashion Weeka.

 

 

Veče su vodili Ivon Jafal, koja se na bini pojavila u odeći Slađane Milošević, i Boško Jakovljević, koji je i svojim modelom odao počast Slađani Milošević.
Revija je završena nastupom dečijeg hora Čarolija, koji je izveo pesmu „Princeza„, uz defile manekenki i dug aplauz publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari