Nije sve u novcu, ima nešto i ljubavi. Nekadašnji gitarista grupe Guns N’ Roses Sol Hadson, poznatiji kao Sleš, naglasio je da između njega i pevača čuvenog benda Eksela Rouza nema ni trunke ljubavi i da sigurno nikada više neće nastupiti zajedno.


– Ne mogu tačno da nabrojim šta su mi sve nudile izdavačke kuće da ponovo nastupim sa njim, ali cifre su bile ogromne. Nudili su mi cifre od šest, sedam i osam nula. Jedna ponuda je bila i preko 100 miliona dolara – izjavio je Sleš, a preneo britanski dnevnik Gardijan.

Eksel Rouz je u nekoliko navrata izjavljivao kako je Sleš nepotreban bendu i da će bez njega lako povratiti staru slavu. „Pištolji i ruže“ ponovo su na okupu već više od decenije, ali i dalje nisu uspeli da povrate ni polovinu stare slave. Grupa godinama nije uspela da napravi veliku turneju, a album „Chinese Democracy“ iz 2008. godine loše je ocenjen od muzičkih kritičara.

– Stvari su se produbile otkako smo se razišli, a ipak nikada nisam ni pomislilo kako bi bilo lepo da smo sada ponovo zajedno. To nisam pomislio zato što znam da ne bi bilo lepo. Poslednja turneja iz 1993. godine samo je pokazala da bend nema gde dalje da ide. Odnosi između nas dvojice postajali su sve gori i gori. Sigurno će jedan od nas dvojice umreti pre nego što ponovo dođe do ideje o zajedničkom nastupu – naglasio je Sleš.

Ni samom Slešu nisu cvetale ruže od razlaza sa Rouzom. Za bend Velvet revolver (Velvet Revolver), koji je osnovao sa Dafom Mekejgenom i Metom Sorumom, bivšim članovima Guns N’ Roses, ocenjuje se da bi muzika koju stvaraju imala mnogo veći uspeh kada bi uz sebe imali pevača poput Rouza. Džek Vajt, frontmen benda Vajt strajps (White Strips), nedavno je odbio Slešovu ponudu da peva na novom albumu grupe.

– Tužno je što nešto tako dobro kao originalni Guns N’ Roses više ne postoji, a još je tužnije ako se zna da smo Eksel i ja i dalje živi i na istoj planeti, a ne stvaramo zajedno. Na sceni smo zajedno bili prava muzička sila. Van scene bilo je nemoguće da uopšte budemo u istoj sobi i zajedno pravimo muziku – rekao je Sleš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari