Najverovatnije najkvalitetniji rok sastav na prostoru bivše Jugoslavije ikada, legendarna grupa Smak ( Samostalni muzički ansambl Kragujevac), pred kragujevačkom publikom će, krajem meseca, nastupiti nakon više od 15 godina.

Smak će, naime, biti najznačajniji učesnik ovogodišnjeg, trećeg po redu Arsenal festa koji će, od 27. do 29. juna, biti organizovan u kragujevačkom „Kneževom arsenalu“, najstarijem industrijskom kompleksu u Srbiji i na Balkanu, u kojem su se, od 1853. izrađivali topovi i ostalo vojno naoružanje, te granate, municija i bombe, i gde je, u drugoj polovini prošlog veka, počela proizvodnja automobila.

Smak će se, prema zvaničnoj informaciji, pred Kragujevčanima i posetiocima iz drugih gradova i zemalja pojaviti prve večeri festivala na glavnoj bini, kraj Muzeja „Stara livnica“ u „Kneževom arsenalu“. Predviđeno je da muziciranje „Smakovaca“ traje duže od dva sata. Pored Smaka, na ovogodišnjem Arsenal festu će, u tri večeri, na dve bine – Main stage u „Kneževom arsenalu“ i Garden stage u obližnjoj „Zastavinoj“ bašti – između ostalih, nastupiti Partibrejkersi, Bajaga i instruktori, Babe, Goblini, Hladno pivo, Ritam nereda, Eva Braun, Pero Deformero, KBO i mnogi drugi.

Ovogodišnji Arsenal fest će imati još dve bine, i to Red Bull stage i Silent disco stage, koje će boiti locirane između Main-a i Garden-a. Na prvoj će sve tri večeri nastupati poznati inostrani i domaći DJ-evi, dok će na drugoj (Silent disco) posetioci, uz pomoć bežičnih slušalica, koje će iznajmljivati uz lična dokumenta, moći da izaberu koje DJ-eve žele da čuju. Arsenal fest, koji postaje sve popularnija i značajnija muzička manifestacija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, i ove godine će, prema najavi organizatora (kragujevačkog Doma omladine i agencije Long Play) imati bogat prateći program, u okviru kojeg će biti organizovane promocije knjiga, izložbe slika i drugi programi. Za posetioce sa strane i ovoga puta će biti postavljen Arsenal rok kamp.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari