Smak je prvi domaći rok sastav koji će imati samostalni koncert na Ušću i to u subotu, 20. juna, od 20 časova. Smakovci obećavaju nastup za pamćenje i vrhunsku produkciju koja ne zaostaje za najvećim svetskim koncertima. Razlog za novi koncert grupe Smak leži u produženoj reakciji na prethodni u Kombank areni, 29. decembra 2012, koji se kao rok spektakl svrstava među najbolje u tom prostoru.

Svi koji budu na koncertu zajedno sa zainteresovanima iz raznih krajeva u našem okruženju gde Smak nije bio u mogućnosti da nastupa, imaće priliku da na Ušću dočekaju Smak, koji će pokušati da premosti velike pauze u svom radu i da prikaže svoju muziku uz svetlosnu i zvučnu produkciju u stilu kakav još nije viđen. Publika na Ušću će prvi put imati prilike da čuje i neke neobjavljene pesme, a koje se polako pripremaju za novi album.

Smak će nastupiti u celovitoj postavi, a na čelu su osnivači: RM Točak – gitara, Boris Aranđelović – vokal, Slobodan Stojanović Kepa – bubnjevi, Zoran Milanović – bas gitara. Njima će se pridružiti novi članovi: Dejan Najdanović Najda – vokal, Mikica Milosavljević – gitara, Dejan Stojanović Kepa jr. – bubnjevi, Dejan Zdravevski – klavijature, Filip Milanović – bas gitara.

Smak je u Kragujevcu 1971. osnovao gitarski virtuoz Radomir Mihailović Točak. Smak je uvek bio, pre svega, poštovan zbog Točkove gitarske virtuoznosti po uzoru na Džimija Hendriksa i Džimija Pejdža i zbog zanimljive fuzije hard roka, džeza, progresivnog roka, džez roka sa snažnom bluz osnovom, sa Aranđelovićevim vokalnim falsetom koji je češće korišćen kao instrument nego za pevanje. „Ulazak u harem“, instrumental inspirisan folkom, proslavio je Radomira Mihailovića Točka kao jednog od gitarskih heroja i legendi muzičke scene bivše Jugoslavije tokom sedamdesetih godina dvadesetog veka, dok su albumi „Crna dama“ iz 1977. i „Stranice našeg vremena“ iz 1978. bile vrlo cenjene od strane obožavalaca progresivnog roka i čak su bili izdani za englesko tržište. Njihovo okupljanje, od druge polovine osamdesetih naovamo, promenilo je pravac grupe u manje inspirativni hard rok, napustivši bilo kakve elemente progresivnog roka, ali nakon povratka 1994. Smak se vratio fuziji hard roka i džeza sa elementima progresivnog roka. Ovo je jedna od retkih grupa čak i na svetskom nivou koja koristi dva bubnja i ima dva bubnjara.

Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 1.500 dinara za parter, 2.000 za fan pit i 3.000 dinara za tribine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari