U okviru 32. Beogradske nedelje mode obeležen je drugi rođendan Belgrade design district-a. Većina svetskih prestonica danas ima svoj modni kvart koji brižno neguje, jer to malo umetničko bogatstvo na najlepši način šalje poruku o narodu koji u njoj živi, napreduje, stremi ka novim ciljevima i bira neko novo ruho za svaki novi dan. Smešten u samom srcu Beograda, nekadašnjem Čumićevom sokačetu, Belgrade design district objedinio je sve tajne mode, povezao različitosti i proizveo autentičnost koja se ne da nadmašiti.

Imena dizajnera koji svakodnevno sa papira prebacuju na platna parčiće svog talenta, manje su važna od same ideje koju oni uvek stavljaju na prvo mesto.

Tokom Nedelje mode videli smo veliki broj zanimljivih revija na kojima su prikazani modeli koji u potpunosti opravdaju slogan 32. Beogradskog Fashion Week-a – Snaga kreativnosti. Sherri Hill nam je predstavila kolekciju koja upotpunjava današnji stil života kakav vode savremene i moderne žene. Mladi Novosađanin Mihano Momosa, drugi put zaredom oduševio je publiku Fashion Week-a sa kolekcijom Love, kojom dominiraju romantični komadi namenjeni nežnim ženama. Aktuelne kolekcije za jesen/zimu 2012/13. i „ready to wear“ kolekcija donele su na pistu Beogradske nedelje mode posebnu dozu elegancije koja korespondira sa modnim zahtevima street wear-a. Ovaj svojevrstan modni clash Boško Jakovljević nam je predstavio kroz puls ulice koji proizvodi ekstravagantne note namenjene savremenom muškarcu. Miša Obradović, jedan od najpoznatijih modnih fotografa kod nas, priredio nam je u popularnom klubu Krug izložbu fotografija pod nazivom Male Shadow.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari