snup dogFoto: EPA-EFE/MARCEL KRIJGSMAN

Navikli smo da se ime Snup Doga pominje u kontekstu muzike, filmova i marihuane, ali sada se povezuje sa Olimpijskim igrama u Parizu.

Tačnije, Snup Dog će biti jedan od onih koji će u petak, pred samu ceremoniju otvaranja, nositi baklju ulicama Sen Denija do Olimpijskog stadiona.

U jednom intervjuu rekao je da se vrlo raduje tome, kao i činjenici da će biti specijalni saradnik američke televizije NBC tokom trajanja Olimpijskih igara.

Najavio je da će doneti vatru i dim, kao i da je dovoljno stručan jer dugo prati sport i ima višestruke veze sa njim.

Snup Dog je rođen kao Kalvin Koldozar Broudus Mlađi u Long Biču, u okrugu Los Anđeles i prvi kontakt sa muzikom bio mu je u baptističkoj crkvi, gde je svirao klavir i pevao.

Počeo je da repuje u šestom razredu, a već u srednjoj imao je problema sa zakonom, zbog povezanosti sa bandama i posedovanja kokaina.

Kada je snimio demo snimke sa dva rođaka i jednim prijateljem, njih je brzo čuo Dr Dre, uticajni producent koji je omogućio objavljivanje prvog albuma za svoju izdavačku kuću.

Karijera mu je brzo išla uzlaznim putem, jer je već sa tog albuma imao hitove, a oni su se samo nizali narednih godina, tokom kojih je pomalo menjao stil od „gangsterskog“ u nešto blaži.

Imao je i trenutak kada je promenio ime u Snup Lajon, jer je boravio na Jamajci i postao Rastafarijanac, ali se vratio prvobitnom alijasu Snup Dog.

Iznenađenje za ljude sa naših prostora bio je duet „Ole, Ole“ sa našom pevačicom Ljupkom Stević 2015. godine.

Poznato je da koristi kanabis, iako je hteo da ga se odrekne, pa mu nije uspelo, a nedavno je otvorio i legalnu prodavnicu marihuane u Los Anđelesu.

Pored muzike, bavio se i glumom, pojavivši se u nekoliko filmova i serija, a čak je vodio i nekoliko televizijskih programa.

Producirao je dva pornografska filma u kojima je korišćena njegova muzika, a pojavio se i u video igri „Call of Duty“ kao jedan od likova sa kojima se može igrati.

Kaže da je sport odmalena prisutan u njegovom životu, jer su se Olimpijske igre oduvek gledale u njegovom domu, a čak je i trener omladinske lige američkog fudbala u kojoj igra njegov sin Kordel.

Poznato je njegovo prijateljstvo sa Martom Stjuart, sa kojom je vodio emisiju, a koja je napisala predgovor njegovom kuvaru sa 50 recepata.

Ulaže u različite biznise, a posvećen je i dobrotvornom radu, te često daje velike svote u humanitarne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari