Šon Koneri je tvrdio da je prestao da glumi zbog jedne „katastrofalne“ uloge 1Foto: Constantin Film - Cristaldifilm - Les Films Ariane / Christophel Collection / Profimedia

Nekima je Šon Koneri jedini pravi Džejms Bond, drugima otac filmskog serijala Indijana Džons, a neki se jednostavno pitaju: „Ko je Šon Koneri?“

Ipak, ovaj glumac je pre svoje smrti 2020. godine imao izuzetnu karijeru, podseća Idex. hr dodajući da je 2006. za njega u izvesnom smislu bila prelomna jer je tada odlučio da se povuče iz glume.

Veruje se da je na tu odluku Šona Konerija uticalo to što je učestvovao u filmskoj adaptaciji stripa iz 2003. godine.

Nakon što je najavio da ide u penziju 2006. izjavio je:

„Zauvek sam se penzionisao“, spomenuvši svoju operaciju tumora bubrega. „Bilo je malo teško od Božića, ali sada se osećam dobro“, prenosi Unilad.

Posle 2012. godine Koneri se više nije vraćao glumi, a navodno je njegovo angažovanje na filmu „Liga izuzetnih džentlmena“ iz 2003. godine tome doprinelo .

Film je bio adaptacija istoimenog stripa Alana Mura i umetnika Kevina O’Nila, koji je trebalo da bude svojevrsna parodija na velike priče o superherojima.

Umesto superheroja, „liga“ se sastojala od likova iz viktorijanske književnosti koji su se udružili kako bi spasili svet.

Međutim, snimanje filma je bilo više poput viktorijanske tragedije jer stvari nisu išle prema planu.

Produkciju, koja se odvijala u Češkoj, pogodila je poplava koja je zaustavila snimanje i oštetila setove.

Koneri i reditelj filma Stiven Norington takođe se nisu baš slagali. Glumac je čak tvrdio da je „intenzivno učestvovao u uređivanju i pokušajima spašavanja“ filma. Kasnije je kazao da su imali „profesionalne i lične razlike“.

Ali Stjuart Tausend , Konerijev kolega s kojim je radio na filmu, ne veruje da je to bio razlog zašto je Koneri odustao od glume.

„Ne mislim da je to istina. Do tog trenutka njegova strast prema glumi već je bila nestala“, zaključio je Stjuart Tausend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari