Sonični napad na čula 4. juna na koncertu instrumentalnog noise benda ###, u KC Gradu 1Dizajn: Stefan Ćirić

Nakon tri duge godine bend ### se vraćaju u Beograd radi promocije novog albuma „Nasilno“. Pored njih, iste večeri, u subotu 4. juna u KC Gradu, sviraće i beogradski dizaster džez kvintet Džezbollah i post punk duo Izleti, kao i Lucija Ivšić aka ŽIVA [ʒîʋa] hrvatska multimedijalna umetnica.

– Prvi dugosvirajući album “Nasilno” kultnog benda ### ugledao je svetlost dana. Goran Nježić, Sven Sorić, Anja Tkalec i Jurica Zrnc otvaraju novo poglavlje njihovog poznato glasnog i intenzivnog zvuka. Notorni po fanatizmu u samostalnoj proizvodnji vizuala, spotova i mercha, ovog puta su taj pristup primenili i na snimanje albuma “Nasilno”- ukazano je povodom novog albuma benda ###.

Album je producirala Anja Tkalec i snimila uz pomoć Borne Maksana (Baden Baden, Nemeček) u studiju Rattus Rattus, dok je master zapečatio Saša Rajković Zarkoff.

„Za razliku od prošlih izdanja koja su snimana na eksperimentalnim lokacijama poput Željezare Sisak, bioskopa Zvezda u Beogradu i Tvornici elektroničkih žarulja u Zagrebu, album “Nasilno” je sniman u studiju što je omogućilo da se u potpunosti zabilježi zid buke ### zvuka koji je dobro poznat svim svedocima njihovih koncerata“, istaknuto je povodom benda i dodato da se na albumu se nalazi sedam pesama, „sedam novih soničnih napada na čula kojima bend ulazi u svežu koncertnu sezonu“.

„Instrumentalni noise rock bend iz Siska ### notorni su po svom pristupu u kojem misle da je sve što rade jednostavno, čak iako to znači rastaviti i preseliti nečiji studio u staru fabriku ili u Beograd. Ili napraviti 300 (naopakih) krstova i pustiti ih niz reku. Ili nagurati zid pojačala u WC Medike. Koncerte im karakteriše jednostavna, sirova i glasna buka te apstraktne analogne projekcije i flickr svetla“, dodato je u najavi nastupa ovog benda.

Za Džezbollah istaknuto da je u pitanju dizaster džez kvintet iz Beograda.

Izleti su Igor Maršićević i Andreja Milosavljević, post pank duo iz Beograda, čiji je stil opisani kao kao spoj klasičnog post panka i ranog indija, sa primesama zvuka ruskih bendova poput Utro-a.

Lucija Ivšić aka ŽIVA [ʒîʋa] je hrvatska multimedijska umetnica s trenutnom adresom u Melbourneu, a koja je široj publici poznata i kao osnivačica i frontwomanica benda Punčke.

„Preseljenje u Melbourne sredinom 2019. godine, kojeg je svega nekoliko meseci nakon snašla pojava pandemije i najduži i najstroži lockdown na svetu, potaknuo je rođenje ŽIVE koja je izbacila prvi singl ‘Power’ krajem 2021.godine. Inspirisana svojim slavonskim nasleđem, Lucijin novi solo muzički projekat spaja moderni zvuk i elektronsku muziku sa zvukovima njenog rodnog kraja, Vinkovaca i kulture unutar koje je odrasla. Naoružana samo jednostavnim audio sučeljem, mikrofonom i laptopom, Lucija izlazi iz svoje komfor zone i nastavlja gurati granice kombinujući elemente trip-hopa, alternativnog R&B-a, witch-housa i elektronske muzike“, navedeno je povodom rada ove umetnice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari