R’n’b i neosoul kraljica, Erika Badu, nastupiće na glavnoj bini Exita treći dan festivala, u subotu, 14. jula, a listi sjajnih muzičkih imena na Exitu se pridružuju i Hercules And Love Affair i Citizens! Dobitnica četiri Gremija, inspirativna američka pevačica Erika Badu ispisala je značajne stranice u istoriji soul muzike, proslavljajući se svojim autentičnim vokalom, ekscentričnim izgledom i hitovima poput „Love Of My Life“, „On & On“, „Bag Lady“, „Window Seat“, „Tyrone“, „Honey“, a njen muzički opus odiše afričkim bitovima, američkim bluzom, džezom i fankom.

Erika Badu se pre samo par nedelja pojavila kao specijalni gost na skoro objavljenom debi albumu supergrupe Rocket Juice and The Moon, sastavljene od muzičkih veličina kao što su Dejmon Albarn (Blur, Gorillaz), Fli (Red Hot Chili Peppers) i Toni Alen. Prošle nedelje Erika je u razgovoru sa S2S Magazine najavila da će u 2012. objaviti čak dva nova albuma, i to njen četvrti po redu solo projekat, kao i kolaborativni album sa svojim bendom The Cannabinoids.

Dan ranije, na glavnoj bini festivala nastupiće i njujorški sastav Hercules And Love Affair. Muzički projekat koji predvodi DJ Andy Butler savršen je spoj starog disco i house zvuka. Na Fusion bini Exit festivala pop spektakl 15. jula napraviće britanski sastav Citizens! U pitanju je novi, veoma aktuelni britanski sastav čiji muzički talenat je prepoznao Aleks Kapranos iz sastava Franz Ferdinand, koji će producirati njihov album prvenac „Here We Are“, najavljen za 28. maj ove godine. Inkorporirajući ključne elemente dobre pop pesme, melodični vokal i muziku koja vuče na ples, uz trunku odličnog smisla za humor, Citizens! su singlovima „true Romance“ i „Reptile“ izborili svoje mesto na sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari