Velika svetska zvezda, jedna od najpopularnijih i najcenjenijih pop, ritam i bluz pevačica današnjice, Bijonse, nastupila je u ponedeljak veče u krcatoj beogradskoj Kombank areni. Vesela, energična i komunikativna, tokom dva sata spektakla, pričala je i pozdravljala se sa oduševljenom publikom, među kojima je bilo najviše mladih devojaka i parova sa decom, ali i fanova iz celog regiona.


Nakon sat vremena zakašnjenja, Bijonse je zapevala „Run this world“, a posle hita „Never let you go“ zahvalila se fanovima i poručila da ih bezuslovno voli. Specijalni efekti su verovatno jedni od najmodernijih koje je srpska publika imala priliku da vidi. Odlično ozvučenje, dobra organizacija, energični plesači i tri video-bima na bini od kojih se središnji pomerao gore-dole, a na kojima su često prikazivani i snimci iz publike, učinili su beogradski koncert, inače prvi na njenoj turneji „Šou gospođe Karter“, nezaboravnim.

Bijonse se presvlačila nakon svake treće pesme, pa je zračila u beloj kratkoj haljini, crnom kožnom mantilu i čizmama, dugačkoj crvenoj haljini sa prorezima, ali i ljubičastom kompletu sa šljokicama. Dok se presvlačila, publiku je zabavljalo 10 plesačica i dva plesača, kao i video-klipovi.

Prepuna dvorana pevala je uz hitove „Baby boy“, „If I were a boy“, „Naugthy girl“, a iz gitara su u jednom trenutku prštale varnice. Iako je snimanje bilo strogo zabranjeno, Arena je svetlila od mobilnih telefona, te su fanovi opak uspeli da zabeleže trenutke za pamćenje. Bijonse je, inače, odlučila da ceo koncert snimaju samo ljudi iz njenog tima, a da snimke iz Beograda kasnije iskoristi za svoj naredni muzički spot.

U drugom delu koncerta, koji je trajao puna dva sata, iz publike je „doletela“ i zastava Srbije koju je Bijonse držala do samog kraja. U jednom trenutku je preletela kranom sa jedne na drugu binu u Kombank areni, što je izazvalo, možda, i najveće oduševljenje među publikom. Usledili su svetski hitovi „I am survivor“, koju je svojevremeno izvodila sa grupom „Destiny’s child“, i tokom koje se kroz publiku vratila do glavne bine, zatim „Crazy in love“ i „All the single ladies“.

Pred sam kraj koncerta otpevala je početak čuvenog hita Vitni Hjuston „I will always love you“, da bi potom izvela jednu od svojih najpopularnijih pesama – „Hello“. Sve vreme nastupa tražila je od publike da peva sa njom, a na kraju koncerta je od fanova i „doletela“ zastava Srbije, koju je odnela sa sobom.

Koncert u Beogradu bio je prvi na njenoj svetskoj turneji, četvrtoj po redu. U Beograd je stigla već u petak, a boravila je u hotelu „Hajat“, u kojem su bezbednosne mere bile podignute na najviši stepen. Pošto je ova turneja jedna od najzahtevnijih do sada, supruga Džej Zija je želela da se što bolje pripremi, tako da je u uvežbavanju nastupa u Kombank areni provela ukupno više od 20 sati tokom vikenda.

Skoro 18.000 karata za beogradski koncert rasprodato je u rekordnom roku – za samo četiri dana. Ispred Kombank arene parkirano je 27 šlepera masivne produkcije, a pevačicin tim čini oko 100 ljudi. Jedna od najpopularnijih izvođačica današnjice u Beograd je doputovala sa mužem i ćerkom Blu Ajvi Karter, a kako su pisali beogradski mediji, od jednog domaćeg distributera Bijonse je pre koncerta naručila hranilicu i krevetac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari