Sastav E-play je objavio novi singl pod nazivom ”Hiljadu ljudi” za Exitovu online etiketu, a premijeru ovog spota najavio je MTV. Pesmom “Hiljadu ljudi“ bend najavljuje svoj četvrti studijski album koji će se u prodaji naći tokom 2013. godine. Na novom singlu kao i celom albumu svoje umeće na bubnju pokazao je beogradski bubnjar Goran Ljuboja poznatiji kao Trut.

Saradnja sastava E-play i Truta počela je pre godinu dana kao spontani sešn koji je nakon određenog perioda, na obostrano zadovoljstvo, prerastao u novi album grupe E-play.

Povodom ove saradnje i o novom singlu basistkinja benda Maja Cvetković je izjavila: „Saradnja sa Trutom je došla potpuno spontano, samo smo svirali i svirali u prostoriji bez ikakvog plana i opterećenja, a pesme su same izlazile. Radovati se svakoj probi je stvarno fenomenalan osećaj. Trenutno smo u studiju i dovršavamo album a pesmu „Hiljadu ljudi“ smo izabrali kao prvog predstavnika onoga što će uslediti za koji mesec “.

Spot za pesmu “Hiljadu ljudi” radio je već oprobani snimatelj i reditelj Mirko Todorović, a montažu potpisuje Bojan Dmitrašinović. Spot je sniman u novosadskom klubu Fabrika.

Pesma „Hiljadu ljudi“ može se preuzeti na linku

http://www.exitmusic.rs/sr/news/spoj-iskustva-i-energije-u-novom-singlu-sastava-e-playili na http://soundcloud.com/exitfestival/e-play-hiljadu-ljudi.

Pre deset godina E-Play su debitovali na Urban Demo Festu, pobeda im je omogućila snimanje prvog albuma. Vrstu dinamike i fuzije mnogih uticaja savremene muzike nagovestio je prvi singl „Zašto?“. Izrazito energičan bas, vrišteće gitare, vrtoglavi efekti i bubanj u užasnoj žurbi prožimaju Biljanin znatno sporiji vokal. U relativno širem vremenskom periodu (2000. godine) usledio je debi album sa još nekoliko spotova/singlova koji su ga promovisali: „Pop“, „Prvi pogled tvoj“ (iskorišćen za film „Munje“), „Better Than You“. Drugi album pod nazivom “Crime” objavljen je za PGP RTS, dok je treći album “Drago mi je da smo se upoznali” ugledao svetlost dana pod okriljem filmskog festivala Cinema city. Nakon toga E-play se među prvima odlučio i za digitalnu distribuciju pa se album može naći na www.exitmusic.rs. Trenutno se bend nalazi u studiju i najavio je album za 2013. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari