The Bloody Hollies (San Diego, CA, U.S.A.) prvi put dolaze u Srbiju dve godine posle albuma karijere i tek par meseci nakon izlaska novog solo albuma Davea Daviesa, na kome se pojavljuju kao gosti izabrani od strane legendarnog gitariste i pevača The Kinks. Koncert će biti sutra u Gun Clubu (Miloša Pocerca 10), od 22 sata, a kao gosti nastupiće Straight Mickey & The Boyz.


The Bloody Hollies Wesley Doyle formirao je The Bloody Hollies 2000. godine u Bafalu, država Njujork, sa dvojicom kolega sa studija vizuelnih umetnosti. Već godinu dana po osnivanju bend objavljuje prvi album „Got It Where It Counts!“ za Garage Pop Records. Da je reč o jednom od boljih u tom trenutku, posvedočiće ne samo pozitivne kritike već i imenovanje The Bloody Hollies za najbolji novi originalni bend od strane lokalnih novina.

Jedna američka turneja i gostovanje u Los Anđelesu dovoljni su bili da im Long Gone John osnivač Sympathy For The Record Industry ponudi ugovor za sledeći album. Septembra 2003. izlazi „Fire At Will“ ploča, koja će ih ne samo potvrditi kao jedan od bendova od kojih se mnogo očekuje, nego im i dati uvek potreban vetar u leđa da nastave. „Fire At Will“ unekoliko je kompleksniji, ali i dalje je to dvominutno garažno prženje sa Veslijevim nervoznim, vrištećim glasom – sada zaštitnim znakom The Bloody Hollies.

Godine 2005. Doyle se seli u San Dijego, a za njim dolazi i gitarista Joey Horgen. Ubrzo im se priključuju bubnjar Matt Bennett i basista Bort Eric Thunder – nova postava The Bloody Hollies završava rad na trećem albumu „If Footmen Tire You…“ Ova je ploča proglašena najboljim rok albumom 2005. istovremeno promovisavši The Bloody Hollies u jedne od predvodnika savremene američke garage-punk / blues scene.

Dve godine kasnije pojavljuje se „Who To Trust Who To Kill Who To Love“, najkompleksnija ploča do sada, obogaćena novim aranžmanima, instrumentima kojih ranije nije bilo (orgulje) i umešnim koketiranjem sa žanrovima kakvi su glam i hard-rock. Zatim 2008. pesmu „The Rain“ NBC uvrštava u jednu od akcionih scena „Knight Rider“ serijala.

Četiri godine potom objavljuju „Yours Until The Bitter End“, bez sumnje najbolji album u karijeri. Još od prelaska na Alive Records vidljivo je žanrovsko širenje i svesno zaobilaženje živog blata manirizma. Ono što iz svake pesme ispod svih dodatih slojeva izlazi na površinu jeste visokooktanski, srčani garažni bluz.

Još jedna od potvrda kvaliteta stiže od legendarnog pevača i gitariste The Kinks. Naime, početkom juna ove godine, Dave Davies izdaje novi solo album „I Will Be Me“ i u pesmi broj pet „In The Mainframe“ kao prateći sastav gostuju upravo The Bloody Hollies, a po izboru samog Daviesa.

Karte u pretprodaji mogu se kupiti po ceni od 700 dinara u Pinball Wizard Records, dok će na ulazu u klub koštati 1.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari