Žarko LauševićŽarko laušević, foto Antonio-Ahel-ATAImages

Žarko Laušević posthumno je dobio nagradu Srce Sarajeva za najboljeg glavnog glumca u seriji „Vreme smrti“.

Na sinoćnoj dodeli nagrada, u ovoj kategoriji bili su još i Ermin Bravo („Znam kako dišeš“) i Uliks Fehmiu („Poziv“), piše N1.

Serija “Znam kako dišeš” osvojila je nagrade u šest kategorija. Serija “Princ iz Eleja” i “Radio Mileva” odnele su nagrade u dve kategorije, a serija “Vreme smrti” osvojila je nagrade u jednoj kategoriji.

„Počasno Srce Sarajeva“ na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu (SFF) uručeno je reditelju, scenaristi i producentu Aleksanderu Pejnu u znak priznanja za njegov izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije dodeljuju se u dve kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija dodeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za zvezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije: Glavna glumica u dramskoj seriji, nagradu je osvojila Jasna Đuričić (“Znam kako dišeš”).

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije: Najbolja glumica – komedija, nagradu je osvojila Olga Odanović (“Radio Mileva”).

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije: Glavni glumac u dramskoj seriji, nagradu je posthumno osvojio Žarko Laušević (1960. -2023.) (“Vreme smrti”).

Serija „Vreme smrti“ rađena je u produkciji United Media i uz izvršnu produkciju „Eye to eye“. Prva sezona serije emitovana je na TV Nova, a očekuje se da druga sezona bude pred publikom ove jeseni.

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije: Najbolji glumac – komedija, nagradu je osvojio Alen Muratović (“Princ iz Eleja”).

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije: Najbolja režija – drama, nagradu je osvojio Nermin Hamzagić (“Znam kako dišeš”).

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije: Najbolji scenario za epizodu – drama, nagradu su osvojile Jasmila Žbanić i Elma Tataragić (“Znam kako dišeš”).

 

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije: Najbolji scenario za epizodu – drama, nagradu su osvojile Jasmila Žbanić i Elma Tataragić (“Znam kako dišeš”).

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije: Najbolji scenario – komedija, nagradu su osvojili Elma Tataragić, Dušan Vranić i Enes Zlatar (“Princ iz Eleja”).

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije: Najbolja ženska epizodna uloga u dramskoj seriji, nagradu je osvojila Jelena Kordić Kuret (“Znam kako dišeš”).

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije: Najbolja muška epizodna uloga u dramskoj seriji, nagradu je osvojio Mirvad Kurić (“Znam kako dišeš”).

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije: Zvezda u usponu – drama, nagradu je osvojio Lazar Dragojević (“Znam kako dišeš”).

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije: Zvezda u usponu – komedija, nagradu je osvojila Kris Gavrić (“Radio Mileva”).

Sarajevo film festival
foto: UNIQA Promo

UNIQA je ekskluzivni sponzor i zvanično osiguranje Sarajevo Film Festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari