Srpski dizajneri učestvuju na Londonskoj nedelji mode, koja traje do 19. februara u okviru programa International Fashion Showcase. British Council je u leto 2012. godine raspisao konkurs za prezentaciju mladih internacionalnih dizajnera u saradnji sa svojim ambasadama u okviru programa International Fashion Showcase.

Beogradska nedelja mode i MS Click su kao nosioci ovog projekta na poziv Ministarstva inostranih poslova učestvovali na ovom konkursu i dobili najviše ocene za svoju aplikaciju. Rezultat tog višemesečnog rada je da se tokom trajanja London Fashion Weeka predstavljaju naša tri alternativna dizajnera mlađe generacije – Ana Ljubinković, Ivana Pilja i George Styler, čiji su modeli, demarkirani originalnim autorskim promišljanjima, sublimirani u jedinstveni estetski okvir koji kreira ilustratorka Vesna Pešić.

Izložba kojom se u Londonu internacionalnoj javnosti predstavljaju George Styler, Ana Ljubinkovići Ivana Pilja, prolazi izvrsno. Ovakav epitet nije proizvod nacionalnog superega, niti samoprecenjivanja u kontekstu istog, većrealnosti koja se svakim satom dokazuje novim pohvalama i sjajnim reakcijama posetilaca. Predstavljanje naših afirmisanih dizajnera razlikuje se od svega viđenog u okviru projekta International Fashion Showcase. Komentari posetilaca su izuzetno pozitivni, a od otvaranja naš štand posetili su brojni novinari, urednici magazina, blogeri i stilisti, a British Council je organizovao više intervjua sa našim dizajnerima. Izložbu su posetili i profesori najpoznatije modne akademije iz Madrida, novinarka italijanskog Vogue-a, predstavnici svih delegacija. Dizajneri su uspostavili brojne korisne kontakte sa osobama različitih profila. Neki od njih su većdogovorili saradnju sa londonskim PR agencijama, a George Styler je većodlučio da modele ostavi u Londonu na ime dalje promocije. „London je grad koji je veoma otvoren konceptualnom pristupu modi. U svakom slučaju vreme će pokazati svoje, ali ako izložbu poseti ekipa prestižnog magazina Vogue, to dosta svedoči o kvalitetu koji smo uspeli da prikažemo, a koji je zaokružen u jednu priču sa fantastičnim ilustracijama naše ilustratorke Vesne Pešić“, rekla je Ivana Pilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari