Nikol Kidman u filmu Stenlija Kjubrika Širom zatvorenih očijuFoto: Warner Bros / Everett / Profimedia

Nikol Kidman je u intervjuu za Vanity Fair pričala o neobičnim zahtevima reditelja Stenlija Kjubrika na setu njegovog poslednjeg filma, Širom zatvorenih očiju (Eyes Wide Shut).

Kidman je uz Toma Kruza, s kojim je u to vreme bila u braku, igrala jednu od glavnih uloga u Kjubrikovom kontroverznom ostvarenju iz 1999. godine.

Kako Index. hr podseća  „Širom zatvorenih očiju“ je psihološka drama koja prati uglednog doktora Vilijama (Tom Kruz ), koji živi u Njujorku sa svojom ženom Elis (Nikol Kidman) i ćerkom Helenom.

Nakon što mu žena otkrije da je jedno vreme razmišljala o preljubi, Vilijam se infiltrira u tajni kult koji izvodi orgije.

Snimanje filma je trajalo je petnaest meseci jer je Kjubrik bio perfekcionista i hteo je da sve scene budu savršene.

Kako navodi LADbible, Kidman i Kruz su neke od scena morali da ponavljaju po 50 puta.

Uz to reditelj, je glumcima postavljao detaljna pitanja o njihovoj vezi, kao i o problemima i strahovima s kojima se susreću.

„Tom je čuo stvari koje nije želeo da čuje“, prisetila se Kidman.

„To nije bilo kao psihoterapija jer  te nije pitao: ‘Kako se osećaš u vezi?’Bilo je iskreno, povremeno brutalno iskreno.“

Glumica je rekla da je jednu kratku eksplicitnu scenu morala da snima čak šest dana.

Reč je o sceni u kojoj Vilijam zamišlja Elis kako ima polni odnos s drugim muškarcem.

Kruz nije smeo da bude na setu tokom snimanja te scene, a Kjubrik je od Kidman tražio da mu ne govori šta se na setu zbiva.

Nakon nekog vremena granica između fikcije i stvarnosti počela je da nestaje.

Glumci su spavali u spavaćoj sobi svojih likova, bacali su svoju odeću po podu, a Kruz je pored kreveta počeo da ostavlja sitniš, što je radio i kod kuće.

„Kao glumac, moraš sebi da kažeš da postoji stvarnost, a postoji i pretvaranje“, kazala je Kidman.

„Te se linije ponekad prelaze, a to se događa kada radiš s rediteljem koji dopušta takve stvari. Jako je uzbudljivo kada se tako nešto dogodi, ali je istovremeno i zastrašujuće.“ zaključila je Nikol Kidman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari