Štulić ga nazvao neandertalcem, legendarni bubnjar mu odgovorio skulpturom 1Foto: Stanislav Milojković Foto: Printskrin/Jutjub/TvBečej

Skulptura Branimira Džonija Štulića biće postavljena 7. juna u zagrebačkom Tematskom parku rokenrola, a rad je legendarnog bubnjara Azre i vajara Borisa Lajnera, pišu hrtvatski mediji

Dodaju,  kako  će ta vest sigurno ‘raznežiti‘ Branimira Džonija Štulića, koji je Lajnera pre nekoliko godina prozvao “lopovom, neandertalcem i kopiletom”

Kako piše Jutarnji list “Svadljivi Džoni obrušio se na bivšeg kamerada obrušio zbog Lajnerove autobiografije koja sadrži priče o velikanima domaćeg rokenrola.

Štulić je na njih reagovao, optužujući bubnjara za krađu i laži, uz konstataciju da se Lajner poneo poput krapinskog pračoveka, dok je njegove bubnjarske sposobnosti uporedio s onima mrtve ribe na suvom.

Lajner se na te prozivke nije preterano obazirao, za portal glazba.hr tek je smireno rekao kako u svakom bendu treba biti genijalaca, ludaka i jedan diktator, a Džoniju je poželeo da je ‘živ, živ, živ‘, te dodao kako s Džonijem nikad nije bilo dosadno.

– On je bio britkog uma, znao te pogoditi. A istovremeno mislim da je bio i slab čovek, što se vidi iz nekih njegovih reakcija prema ženama. Tu pokazuješ koliko vrediš. Pisao je najljepše rok balade na ovom prostoru, a toliko se svinjski ponio prema određenim ženama. To je paradoks – kazao je Lajner za glazba.hr.

Kako bilo, činjenica je da su Lajner i Štulić godinama uspešno muzički sarađivali, kao i da je Lajner kao bubnjar Azre godinama stvarao muzičku istoriju zajedno sa Štulićem, a sada mu je dao svojevrsnu podršku u formi prve Džonijeve skulpture.

Radi se o ukupno četvrtom Lajnerovom radu izloženom u Tematskom parku Rock‘n‘rolla smeštenom u Zagrebu. Dosad je Lajner inspiraciju pronalazio u Džonu Lenononu, Ejmi Vajnhaus i Džimiju Hendriksu

Uz njih, ova gradska turistička atrakcija pokrenuta pre 11 godina prostor je dala mnogim gigantima svetske, i domaće muzičke scene, kao što su Dejvid Bouvi , Ramonsi, Džo Stramer, Debi Hari, Igi Pop, Dino Dvornik, Nik Kejv , Lemi Kilmister, Pati Smit, Skin iz Skunka Nansi , Džek Vajt

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari