Još jedna odlična vest za ljubitelje gitara na Exit festivalu – za subotu, 14. jul, potvrđena su dva benda koja će osigurati nezaboravni doživljaj obožavaocima hardcore zvuka: Suicidal Tendencies i Hatebreed. Na glavnu binu Exit festivala dolazi američki hardcore sastav, Suicidal Tendencies, predvodnici skate punk i crossover thrash žanra.

Od začetka benda, daleke 1982. godine, kad su proglašeni za „najveće propalice“, pa sve do sada, Suicidal Tendencies postali su simbol neverovatne festivalske svirke. U svojoj bogatoj karijeri izdali su osam studijskih albuma, dok je deveti najavljen za ovu godinu, uz tvrdnju da sastav „ima spremna tri nova albuma i samo treba da odrede datum kada će ih objaviti“. Publici Exit festivala Suicidal Tendencies su se predstavili nastupom na Explosive bini pre nekoliko godina.

Isto veče iz Konektikata nam dolazi američki hardcore sastav Hatebreed. Njihov debi album „Satisfaction is the Death of Desire“ objavljen 1996. za Victory Records, tadašnje utočište groove metal sastava, bio je najprodavaniji debi album u istoriji ove muzičke kuće. Turneja sa sastavima Slayer, Deftones i Napalm Death utiče na njihov zvuk i naredna dva albuma, a do izlaska četvrtog po redu albuma „Supremacy“, iz 2006. godine, Hatebreed su već svirali sa metal i hardcore legendama poput Slayer, Slipknot i System of a Down. Ono što nam obećavaju na Fusion bini 14. jula je odlična svirka, uz pregršt hitova iz dosadašnje karijere i s poslednjeg albuma „Hatebreed“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari