Nekadašnji bubnjar Bitlsa Ričard Starki (69), u muzičkoj istoriji zlatnim slovima upisan kao Ringo Star, naglasio je da nikada neće napisati autobiografiju i zamolio izdavačke kuće da ga tim povodom „više ne uznemiravaju na privatne telefone“.

Kao glavni razlog za svoju odluku Star je naveo činjenicu da svi u stvari hoće da objave detalje iz života Džona Lenona koje bi on samo upakovao u svoje memoare.

– Želim i javno da naglasim da nikada neću napisati knjigu. Ljudi su spremni da mi nude novac sve dok sam voljan da im pričam o poslednjoj deceniji života Džona Lenona. A mogao sam da napišem 12 tomova o sopstvenom životu pre nego što sam upoznao ostale članove Bitlsa. Imam mnogo šta da ispričam o sopstvenom životu, ali svi zapravo žele da čuju samo o jednom Bitlsu. Od mene se očekuje da kroz sopstvene memoare prodam životnu priču Džona Lenona, pošto nije tajna da sam po raspadu Bitlsa ostao u dobrim odnosima sa njim. Ne mogu to da uradim Lenonu kao prijatelju, niti želim da pristanem da neko prepravlja moje meomare kako bi on bio u prvom planu – izjavio je Star.

Slavni bubnjar je naglasio da oni koji zaista žele da ga upoznaju to mogu učiniti tako što će pažljivo slušati njegove pesme u kojima je, kako naglašava, kroz muziku i tekst ispričano sve što treba.

– Ionako ne volim pisanje. Komponovanje je mnogo bolje. U dve strofe možeš reći ono za šta bi ti u knjizi trebalo najmanje pet strana – zaključio je Star.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari