MTV je objavio imena pet izvođača iz regiona koji će se takmičiti za nagradu Best Adria Act na ovogodišnjoj dodeli evropskih MTV nagrada (EMA – Europe Music Awards), koja se ove godine održava u nedelju, 10. novembra u Amsterdamu, Holandija. Izvođači nominovani u kategoriji Best Adria Act su: Frenkie, Filip Dizdar, Katja Šulc, S.A.R.S. i Svi na pod.

 Glasanje za Best Adria Act već je počelo, na adresi www.mtvema.com i trajaće sve do 24. oktobra u ponoć, kada ćemo dobiti pobednika u ovoj kategoriji. Od 25. oktobra krenuće nova tura glasanja za Best European Act u kojoj će se takmičiti svi regionalni pobednici, a onda će najbolji izvođač iz Evrope krenuti u poslednju rundu glasanja za titulu Worldwide Act.

Evo šta su o nominacijama izjavili naši bendovi:

S.A.R.S: „Drago nam je da smo po drugi put nominovani za MTV nagradu. Nadamo se da ćemo da pobedimo. Ova nominacija je samo potvrda onoga što vidimo na našim koncertima širom regije, a to je da priča S.A.R.S. raste iz dana u dan. Pozvao bih sve fanove S.A.R.S-a da glasaju za nas i da nam omoguće da odemo u Amsterdam.“

Svi na pod: „MTV nominacija za najbolji regionalni bend nam mnogo znači. U trenutku kada je naš drugi album „Mladost“ u poslednjoj, završnoj fazi, ova nominacija je došla kao šlag na tortu, jagodica bobica. Region je nešto čemu stremimo. Regionalna publika je ta kojoj se obraćamo. Odatle krećemo dalje, u nepoznate predele. Posle ovoga ništa više neće biti isto.“

Poznat kao najprestižniji muzički događaj u Evropi, ovogodišnji MTV EMA spektakl će se održati u Amsterdamu, slavnoj kulturnoj prestonici Holandije. Nakon prošlogodišnjeg rekordnog izdanja dodele u Frankfurtu, u Nemačkoj, „2013 MTV EMA“ prenosiće se uživo u nedelju, 10. novembra, iz fantastične, nove arene Ziggo Dome u Amsterdamu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari