Zemljotres koji je Lejdi Gaga svojom pojavom napravila na muzičkoj sceni prodrmao je i jednog od najpoznatijih gitarista današnjice Džeka Vajta. Rok muzičar je bez ustezanja priznao da će se na novom albumu njegovog benda The Dead Weather naći pesma „The Difference Between Us“, koja je obrada mega hita Lejdi Gage „Poker Face“, ali i da je ceo album „Sea of Cowards“ inspirisan upravo najpoznatijom numerom američke pevačice.

Razmišljao sam o tipu pesme koju bi napisao savremeni muzičar, pa sam počeo da mislim na nju. Počeo sam da razmišljam, a šta bi Lejdi Gaga uradila kada bi htela da napravi rok pesmu. Tako sam na neki način i sam postao Lejdi Gaga. Svi mi muzičari gledamo u nju kao inspiraciju i svi smo mi na neki način pomalo kao ona – rekao je Džek Vajt.

Nekadašnji frontmen benda White Stripes naglasio je da je reči za pesmu „The Difference Between Us“ napisala gitariskinja grupe The Kills, Alison Nikol Mosart, koju je opisao kao „najveću noćnu moru Lejdi Gage“.

– Ona je trenutno jedan od najboljih frontmena na američkoj muzičkoj sceni. Niko joj nije ni blizu po ponašanju i stavu na bini. Privlači pažnju svih. Nikada nisam video bend gde svi toliko gledaju u pevača i gitaristu, a da druge muzičare uopšte ne primećuju. Ona istovremeno „krade“ poglede i mladića i devojaka. To sa sobom nosi rizik pošto žene obično umeju da budu ljubomorne na druge žene koje su snažna ličnost. Alison međutim žene možda vole čak više nego muškarci – zaključio je Vajt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari