Festival Rock Village biće održan u Banatskom Sokolcu u opštini Plandište u petak i subotu, saopšteno je na konferenciji za novinare koja je održana u Ustanovi kulture Parobrod.

Među hedlajnerima naći će se bendovi E-Play, Van Gogh, Kanda Kodža i Nebojša, Sharks Snakes & Planes, V – Device iz Italije i mnogi drugi. „Festival se održava u Banatskom Sokolcu, malom mestu između Vršca i Zrenjanina. Nije daleko od Beograda, sat i po vremena vožnje. Rock Village je prvi put održan pre devet godina i krenuo je veoma hrabro. Nije lako napraviti ovakav festival u malom mestu. Rock Village je postao prepoznatljiv i po statui Bob Marleya, jedinoj u Evropi koja je postavljena u dvorištu škole. U međuvremenu ova škola se ugasila jer nije bilo dece. Festival je jedan od dobrih načina da se vrati energija u ovo mesto koje zamire. Rock Village je svake godine sve veći i veći. Ove godine pored bine rezervisane za gitarski zvuk biće postavljen i Sound Sistem Stage, rezervisan za elektronski zvuk“, rekla je Maja Cvetković iz benda E-Play, koja je u ime organizatora predstavila Rock Village.

Drugog dana Festivala nastupiće Van Gogh. „Nama je ovde uvek bilo super i drago mi je da nastupamo i ove godine. Ovo je sjajan festival, koji je svake godine sve bolji i bolji. U tehničkom smislu ovo će biti do sada najbolji festival“, izjavio je Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe Van Gogh. Pored bogatog muzičkog programa na festivalu Rock Village u Banatskom Sokolcu biće organizovan veliki moto skup i likovna kolonija. I ove godine biće dodeljena književna nagrada „Dušan Vojinović“. Planirano je i da se otvori Rock Village škola rokenrola. Detaljnije informacije i satnica festivala mogu se naći na zvaničnom sajtu www.rockvillage.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari