Tekst pesme Konstrakte „In corpore sano“ koja će predstavljati Srbiju na Evroviziji, sa prevodom

Ostavite komentar


  1. Ma tekst je ok. Neobičan, nesvakidašnji simpatičan. Ali za našu publiku, na srpskom jeziku. Šta sa tim da se uradi na Evroviziji? Čak i da se prevede?! Repovanje bez trunke muzike. Žalosno. Repovanje vole oni kojima muzika nije u duši ni u srcu. Za mene Kontrakta nije za Evroviziju, posebno ne u raspevanoj Italiji.

  2. Bravo, pravo u centar. Konačno dokaz da muzika jeste umetnost. Koliko li ćemo glasova dobiti na euroviziji? Koga uopšte briga za to…

  3. Izgleda šašavo, ali meni se tekst dopada. Iskreno, za pesmu Evrovizije, nisam imao nikakva očekivanja po pitanju kvaliteta tekstova. Ovo je bre moderna poezija. Muziku nisam čuo pa ne mogu da se izjasnim po tom pitanju ali kladim se da je to ono što vole mladi a ja, čast izuzecima, baš i ne.

  4. Katastrofa jedna, ako se peva na engleskom biće glupo do bola, iovako je. Šta će nam Evrovizijal….!

  5. Šta koga više briga kako ćemo da prođemo na Evroviziji?! Jer mi nikad i ne prolazimo. Ova pesma i nastup su umetničko remek delo, čisto savršenstvo! A kako prođemo, šta nas briga, samo Bože zdravlja.

  6. Pesma je neobicna asocira na brigu za zdravlje koju smo imali poslednjih godina,da li je to dovoljno za Evroviziju?Nisam sigurna.
    Steta da su afirmisani pevaci dozvolili neorginalni stajling,barskog tipa!

  7. Ova „umetnica“, podsetila me je na onog Laku, „umetnika“, iz BiH. Znamo kako je on prosao, tako ce i ova „umetnica“. Pitam se, dokle cemo se brukati? Pitanje postavljam i RTS-u i njenoj Oliveri Kovacevic.

  8. Postoji teror zdravlja… a u zdravom telu očajna duša… ali sa radošću se sećam Nikol sa belom gitarom, Hold me now… i mnogih novijih pesama. Ovo je performans za koje većina da nebi ispala glupa ne sme da vikne: Car je go!

  9. Do maja će nas diskvalifikovati sa takmičenja zbog tolerisanja ruske agresije. Šteta, što je više slušam, sve mi je bolja.

  10. Neka uplati socijalno pa će imati zdravstvenu. Ovo mi više liči na kukanje, nego na pesmu za Evroviziju!!!!

  11. Pravo osveženje na našoj muzičkoj sceni. Milion puta da odgledam spot , pa mi neće dosaditi ,Srećno !

  12. Poenta pesme dobra, text los, neko ko nije tekstopisac bi ga bolje srocio, ni p od pevanja, korekografija satanisticka.
    Umetnost 1 – potrudila se.

  13. Pesma jeste ali kao neki performans na mitingu protiv szo i farmaceutskih profita. Ovo ako pobedi ima da nas bombarduju, iskombinovat će nešto, imaju materijala.

  14. Strasno,ovo je katastrofa.Dokle ide ovaj svet,sve sto je izopaceno kod nas prolazi.Ova sa njenom pesmom je umetnica ispod 0.

  15. ja mislim da ce ova pesma na takmicenju zauzeti daleko zadnje mesto iza zadnjeg

  16. Ovo je bezobrazluk,uvreda za Nas narod,ovo Nije pesma ja ne znam sta je Ali pesma Nije.

  17. Ritmična recitacija! Nema muzike, melodije, ne može se zapamtiti! Interesantan performans za uži krug ljubitelja, nije za Evroviziju.

  18. Zdravo Ana,samo tako. Kakve su kod nas popularne zvezde,pola nacije nije zapamtio ni jednu pesmu a kobajagi hit. Tvoja pozitivna energija zraci a tek pesma.Srecno Ana,!!!

  19. Prava poruka, borba za fizičko zdravlje gde je potpuno zanemareno psihičko zdravlje. Ovaj narod je napacen i istraumiran, sa iskrivljenom slikom stvarnog života i sta on treba da predstavlja. Tonemo i dalje, vrednosti su nam poremećene…ali u zemlji gde jedva mozete dobiti osnovne zdravstvene usluge koga briga za psihičko zdravlje, to je za vecinu i dalje samo kozmetika.

  20. Kakve veze uopste ima muzika i melodija na pesmi Evrovizije, to je politicko a ne muzicko takmicenje.
    Svaka cast za tekst!

  21. Odličan tekst, odličan izvodjač, pravi izbor, svi ostali izvodjačI su bili prosečni i DOSADNI.

  22. Oprostite…ali zar nismo mogli nesto ozbiljno da predstavimo od nase Srbije?Salu na stranu..

  23. Bit bit bit …. ritmična pesma, savremena, pravo u 22′ ! Ako već ideš u Torino, pričaj latinski : )
    Bravo Ana !

  24. Zaista zaslužujete čistu desetku. Posle svakakvih nedaća koje nas snalaze, zaslužni za to peru ruke. Možda pesma neće biti shvaćena u svetu, ali,.. veliki je problem što je kod nas neki ljudi ne razumeju. Mnogo toga je rečeno u par reči.

  25. Mene najviše ovo asocira na bajku o “ Carevom novom ruhu“.. Ne pristajem da mi podvaljuju glupost kao “ avangardu“!..Ko razume- shvatće

  26. Odradila svoje, izdominirala. Pobedila. Uzdrmala šatro veličine, uzdrmala narod. I šta ćemo sad?

  27. Nema knjižicu je neće da bude deo manične jurnjave za zdravljem i lepotom telesnom po nametnutom kriterijumu.Lepa ljuštura a duše.prazne tužne.usamljenost.Ma sjajna je.Koga briga šta se Evropi svidja

  28. Može i ovde jedno takmičenje da se održi. Ko će da da gluplji komentar, definitivno.

  29. Meni se svidja pesma.Ovo je nesto novo za Evropu.Sigurno ce biti titla.Treba pesmu preslusati vise puta .Meni se svidja i nadam se dobrom plasmanu.Bravo Ana

  30. Anina [spoticem se o nadimak}pesma je za sve generacije,za mlade najvise,koji su doziveli nesto novo,drugacije,sveze.Dosta li je zavijanja na sceni istrosenih lica,izmaltretiranih kozmetickim preparatima.Anina pesma je poklic u borbi za zdravlje,ona je optimisticna,ona je i filozofsko pitanje:Sta cemo sad?

  31. Znacajan iskorak u muzickom stilu sa vrlo originalnimaktuelnim, sadrzajem sa pojavom Ane kao Konstrakte daju poseban smek ovogodisnjoj predstavnici Evrovizije.

  32. Odlična i zabavna pesma stvarno sam se nadala da predstavlja Srbiju na Evroviziji

  33. Zna li ko kako se zove autor. Bio bi elementarni red kada prenosite tekst da navedete i autora

  34. Dobar tekst, tko hoće da razmišlja.Da li je za Euroviziju, nije važno,posto ionako ti festivali nemaju samo kulturnu konotaciju.

  35. Definitivno pola Srbije nije razumjelo poruku, ali je zato Svijet razumio, svi prevode tekst na svoje jezike. Konstrakta postaje svjetski hit.

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.