U cilju promocije muzike, kulture i prijateljstva, hardcore punk bendovi The Bridge, Thimble i Violent Chapter, okupiće se u subotu, 6. aprila, od 21 sat u Klubu Doma omladine, i pokušati zajedno da potresu Beograd, ali i da ljude upoznaju sa problemom retkih oboljenja i skrenu pažnju na osobe kojima je pomoćnajpotrebnija.

Udruženje za pomoćlicima obolelim od cistične fibroze imaće svoj štand na koncertu, a biće organizovano i sakupljanje dobrovoljnih priloga za pomoćobolelima od ove bolesti. Ideja o tematskom koncertu potekla je od članova benda The Bridge: „Znajući da poslednji album grupe Thimble nosi naziv po karakterističnoj dečijoj bolesti („65 Roses in The Region of Ice“ – 65 Roses čitati kao Cystic Fibrosis) bilo je logično pozvati ih da sviraju, a s obzirom na to da smo mi sa The Bridge dobri drugari pozvali su i nas. Pozitivno je što su humanitarni događaji uzeli maha u poslednje vreme. Svakako nam je potrebno što više takvih dešavanja. Na kraju, hardcore i jeste muzika koja treba da šalje pozitivnu priču društvu“, kaže Uroš AleksićAlexa iz benda Violent Chapter.

The Bridge je hardcore/punk bend nastao iz par beogradskih bendova, i uspeo je da pod istim imenom sastavi pet osoba potpuno različitih u svakom pogledu. To se može čuti i u njihovoj muzici, koja u srži predstavlja hardcore, sa elementima raznih ostalih muzičkih pravaca, a svako od članova daje svoj pečat. Do sada imaju jedno izdanje za nemačku izdavačku kuću Farewell records i zavidan broj nastupa u Srbiji i u okruženju. Thimble je bend nastao 1996. u Kragujevcu. Imaju tri albuma: „Groove It Up!“, „Reason for Solitude“ i „65 Roses in The Region of Ice“. Violent Chapter postoje od 2006. godine i veoma su aktivni na domaćoj hc sceni. Imaju brojne nastupe po Srbiji i regionu kao i dva albuma i jedan EP. Poslednji album su izdali za nemačku izdavačku kuću District 763 Records sa ciljem da se njihova muzika čuje i u inostranstvu.

„Pozivamo sve ljubitelje dobre muzike i vrhunskih svirki da nam se pridruže kako bismo zajedno proveli subotu veče, a cena ulaznice za ovaj trostruki koncert je 250 dinara“, poručuju organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari