Miljenici beogradskih pankera koje ,„stara garda“„prati već više od 30 godina, a koji su u međuvremenu uspeli da privole i veliki broj mlađih muzičkih buntovnika, grupa The Business nastupiće sutra od 22 časa u Gan klubu. Ekipa predvođena Miki Ficom se vraća da održi još jednu lekciju iz autentične pank kulture.

Uprkos mnogim promenama u postavi, popularnost grupe The Business ne jenjava – sve je više poklonika ovog kultnog benda. Konstantno su na svetskoj turneji, a sutra i u Beograd, kako bi domaću publiku podsetili na rane radove, ali je i upoznali sa albumom „Doing The Business“, objavljenim prošle godine.

The Business su osnovani 1979. godine u Londonu i sve do danas su ostali jedan od vodećih bendova Oi pank pokreta. Ovaj pokret se pojavio u Engleskoj onog momenta kad je postalo jasno da je originalna pank-rok generacija iz 1976. ili završila karijeru ili krenula putevima kakvog-takvog muzičkog biznisa. Veliki broj mladih pankera tražio je u to doba svoj novi izraz, bendove koji bi na autentičan način predstavili antikonzumerski stil života i vrednosti – tako je nastao Oi pank, koji je pre hard kora izrazio potrebe nove generacije pankera. Njihov kultni album „Suburban Rebels“ bio je ključan za razvoj ovog pokreta, a pesma „England 5 – Germany 1“ postala je neformalna engleska navijačka himna. The Business je na svojih desetak albuma od tog vremena do danas ostao upisan kao jedan od najtvrdokornijih i najautentičnijih pank bendova koji još uvek rade. Fantastična atmosfera sa prvog nastupa razlog je njihovog povratka u naš grad i na ovoj turneji. Ograničen broj karata se može kupiti u Felix šopu u Sremskoj ulici i u Mungosu u Novom Sadu, po ceni od 1.300 dinara. Domaća podrška će biti bendovi Prilično Prazni i Gavrilo Princip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari