Makedonski bend The John i beogradski Stuttgart Online sviraće danas od 22 sata u Kulturnom centru Grad. The John nastaje 2007. godine u Skoplju, u vreme kada autor, kompozitor i multiinstrumentalista Ljupa Angelov svoje razne i široke muzičke uticaje počinje da kanalizira u stvaranje vlastite muzike i pisanje tekstova.

Inspirisan zvukom kultnih The Velvet Underground, Bob Dylan, Gang Of Four, The Brian Jonestown Massacre i The Stooges, te modernim zvukom Shocking Pinks, LCD Soundsystem, The Dandy Warhols i The Strokes, Ljupa Angelov stvara unikatan makedonski muzički dragulj koji počiva negde između žanrova psychedelic, surf i garage rock, neo psychedelia, te alternative dance. The John je izvrstan i moderan makedonski bend, što dokazuje poslednji album „Waufvw !!!“, koji je nagrađen kao najbolji album 2012. godine prema izboru radio-stanice Kanal 103, čime su ujedno i smenili četiri godine vodstva Bernays Propagande. The John iza sebe ima pozamašnu diskografiju izdanja koju čine dva EP-a, jedan mini-album, te tri albuma, a poslednji album „Waufvw !!!“ može se besplatno preuzeti sa linka http://bit.ly/Z4IhmZ.

Podrška na koncertu biće Stuttgart Online, koji čine Bojan Slačala – bas i glas i Marko Barišić – bubnjevi i glas. Grupa postoji od 2006. godine. Album „Radost svakom domaćinstvu“ izdat je 2009. godine, kao sedmo izdanje u ediciji Nova srpska scena, kojom su producentska kuća Digimedia i izdavačka kuća Odličan hrčak želele da predstave novi talas domaćih bendova. Sa čak 16 pesama predstavljao je svojevrstan manifest protiv bolesti modernog društva, kao reakcija na sredinu u kojoj se svakodnevno krećemo. Novi album „Prava stvar“ predstavlja pomak u radu ovog benda i donosi nam jedanaest novih rok numera. Album je producirao Boris Mladenović (Jarboli, Neočekivana sila). I na ovom albumu Stuttgart Online energično, oštro i inteligentno kritički predstavljaju moderno društvo u kojem živimo.

Cena karte je 300 dinara.

Novi spot za pesmu „O komšijama“

Stuttgart Online upravo su izbacili novi spot za pesmu „O komšijama“, drugi oficijelni video sa albuma „Prava stvar“. Kao i za prvi video sa ovog albuma, režiju i montažu potpisuje basista i pevač grupe Bojan Slačala, a spot predstavlja autorski napor grupe da vizuelno uobliči identitet benda. Bend trenutno radi još jedan video-spot za novu pesmu „Zašto ćutiš kada mnogo toga znaš„, koju su snimili u saradnji sa Oliverom Svilanom iz grupe Kriške, a koji bi trebalo da se pojavi u drugoj polovini maja. Nakon koncerta u Gradu, Sttutgart Online će 10. maja svirati u klubu Feedback u Nišu, a 11. maja u klubu Hollywood u Gornjem Milanovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari