Exit R:evolucija se širi iz dana u dan, pa će tako prvi put u istoriji Exita biti održan festival unutar festivala. Warriors Dance festival, koji je u prethodnih nekoliko godina okupio više stotina hiljada ljudi na tri različita kontinenta, i čije je prošlogodišnje izdanje u Srbiji nominovano za najbolji novi evropski muzički festival, biće održan ove godine 12. jula u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi u okviru Exit festivala.

Warriors Dance veče na Exitu predvodiće kultni sastav The Prodigy, koji su ujedno i osnivači ovog festivala, a pored njih nastupiće i već najavljeni DJ Fresh sa svojim live bendom, Feed Me(DJ set), The Protoypes, Brookes Brothers, kao i najnoviji članovi R:Evolucije, sastavi South Central i Eyesburn.

„Beogradski Warriors Dance Festival je bio neverovatno iskustvo“ navodi se u saopštenju grupe The Prodigy. „Dobili smo na hiljade pisama fanova koji su insistirali da se Warriors Dance i ove godine desi u Srbiji, i nije bilo boljeg izbora nego da ovogodišnje izdanje održimo u okviru Exita, jednog od najpriznatijih svetskih muzičkih festivala. Neki od naših najboljih nastupa su se desili upravo na Exitu i nikako nismo želeli da propustimo ovogodišnje „revolucionarno“ izdanje festivala“ – dodaje se u saopštenju.

Posle dva nastupa koji su okarakterisani kao jedni od najboljih u istoriji Exita, The Prodigy dolaze u sasvim novom izdanju, u okviru putujućeg festivala Warriors Dance, praćeni velikim brojem vrhunskih izvođača i scenografijom koja ima za cilj da dočara slobodu duha i napravi pozornicu za audio-vizuelni doživljaj koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Warriors Dance donosi eksplozivnu mešavinu jakih bitova i režećih gitara, vanvremenske dance hitove grupe The Prodigy i fuziju muzičkih pravaca koji dižu atmosferu do vrhunca i dalje, čineći ga jedinstvenim festivalskim iskustvom. Cela tvrđava će biti dekorisana urbanim umetničkim instalacijama i stotinama Warriors Dance zastava koje će najaviti i dati podlogu nadolazećem spektaklu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari