Treće veče na 33. Pewroll Fashion Week-u počelo je revijom brenova Legend world wide i Martini Vesto by Boško Jakovljević. Zatim je Textil, sada već tradicionalno, predstavio mlade dizajnere: Amina Hasanbegović, Milica Opačić, Andrijana Milićević.

Na kraju večeri posetioci su imali prilike da vide revije Ane Šekularac i gošće iz Indije: Jaya Misra. Legend world wide kolekcija za proleće-leto 2013. namenjena je svima onima koji neguju jednostavnost i nalaze umerenost u svemu. Jedinstvo svih Legend podkolekcija čini potpun koncept namenjen modernoj ženi i muškarcu, koji neguju jednostavnost u svom stilu i načinu odevanja. Martini Vesto jedan je od najistaknutijih domaćih modnih brendova prepoznatljiv pre svega po muškim odelima urađenim od najkvalitetnijih italijanskih materijala, ali i brend koji se poslednjih godina na tržištu izdvaja i u segmentu lake konfekcije, trikotaže i veša za muškarce.

Kolekcija Kovač & Krojač (Blacksmith & Tailor) rezultat je bogatog modnog i vajarskog iskustva mlade autorke Amine Hasanbegović, koja je ovog puta kombinovala više vrsta materijala, spojivši metal i tkanine. Kolekcija za proleće/leto 2013. Milice Opačić inspirisana je senzualnom ženom, romantičnom i seksi u isto vreme. Žena Balkanades u kolekciji Andrijane Milićević je ratnica u čipki, majka familije na čelu preduzeća, srednjoškolka sa hiljadama projekata. Jedna od vodećih indijskih dizajnerki Jaya Misra, dobitnica brojnih nagrada u Indiji između ostalih i za najboljeg mladog dizajnera i za najboljeg nacionalnog dizajnera, predstavila je kolekciju za proleće/leto 2013. pod nazivom „Indija kaže“. Kolekcija za jesen-zimu 2013/14. koju je Ana Šekularac predstavila beogradskoj publici dolazi iz Londona, gde je prikazana privatnim kupcima. Luksuzna kolekcija za predstojeću sezonu obiluje vrhunskim materijalima od ručno tkane vune mešane sa svilom preko žoržeta i organdina od svile, a potpisana je upečatljivim stilom Ane Šekularac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari