Treći Long Night festival biće održan 30. marta u tri dvorane Doma omladine Beograda, uz nastupe petnaestak domaćih, regionalnih i stranih izvođača, a prva poznata imena su Partibrejkers i Jinx, najavio je organizator – koncertna agencija Long Play. Imena ostalih izvođača, među kojima su jedno legendarno ime britanske scene i jedan domaći bend na čiji se povratak čeka većdugi niz godina, Long Play će saopštiti u narednih nekoliko nedelja.

“Mislim da ćemo mi doneti svetlo u tu dugu noć”, najavljuje frontmen Partibrejkersa Zoran KostićCane. Slavljeničku turneju po regionu povodom 30 godina benda, Partibrejkers su počeli prošle zime trijumfalnim koncertom pred preko 5.000 posetilaca u krcatoj beogradskoj Hali sportova, o čemu svedoči nedavni singl/spot “Noćas u gradu”. Uoči nove svirke pred beogradskom publikom na Long Night 3 festivalu, Cane kaže: “Cela turneja je bila veoma uspešna. Ljudi mogu da očekuju da nastavimo tim putem.” Partibrejkers su nedavno počeli i rad na novom albumu čiji je radni naziv “Sirotinjsko carstvo”, a upitan da li će posetioci Long Nighta moći da čuju nešto od novog materijala, Cane u svom stilu odgovara: “To još ne znamo. Ko zna?”

Festival Long Night održava se tradicionalno u noći kada se prelazi sa zimskog na letnje računanje vremena, a pomeranjem kazaljke sat unapred festival biva formalno produžen za sat vremena (kazaljke u dva časa ujutro se pomeraju jedan čas unapred na tri iza ponoći).

Ulaznice za Long Night 3 u prodaji su na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim, po ceni od 1.300 dinara, ali samo do 14. februara, od kada će koštati 1.500 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari