Zajednički koncert tri domaća benda: Tibia, Technicolor Lies i Violent Chapter, koji predstavljaju tri generacije beogradske hardkor pank i metal scene, održaće se u subotu, 2. novembra, u 21 sat u Klubu Doma omladine.

 Technicolor Lies, kao najmlađi bend te večeri, prvi će nastupiti i predstaviti materijal koji će biti na njihovom prvom EP izdanju. Violent Chapter, drugi bend te večeri, ovom prilikom će promovisati svoj novi EP „Millstone Punishment“ i napraviti kratak presek kroz svoj dosadašnji opus. Tibia, jedan od najstarijih bendova beogradske hardkor pank i metal scene, zatvoriće ovo dešavanje i predstaviti novi materijal i retrospektivu svojih dosadašnjih izdanja. Cena ulaznice je simbolična – 250 dinara.

Bend Tibia postoji od kraja 1999. godine. Za 14 godina postojanja izdali su četiri izdanja: „One In Every Second“, „Buried Beneath The Covers“, „Collision Within“ i „All The Right Words“. U pripremi je novi singl „Future Left Forsaken“, koji bi kao besplatan daunloud trebalo da se pojavi do kraja godine. Technicolor Lies je jedna vesela družina neistomišljenika okupljena oko nedostatka ideje i pravog cilja u životu. Bend postoji od aprila 2011. godine i do sada iza sebe ima EP pod nazivom „Electric Youth“, koji sadrži pet pesama. Zvuk benda je kombinacija melodije, vrištećih vokala, sirove energije i kontrolisanog haosa. Tekstovi su obojeni ličnim emocijama i iskustvima. Bend se sprema da uskoro uđe u studio i snimi drugi EP koji bi trebalo da se pojavi u javnosti početkom sledeće godine. Od 2006. sa godinama napornog rada Violent Chapter uspeva da širi svoju muziku širom sveta. Sve do danas, sa četiri izdanja iza sebe i velikim brojem koncerata u Srbiji i Evropi, bend nastavlja da deli svoju strast prema muzici. Poruka koju šalju inspirisana je događajima koji se odigravaju u njihovoj okolini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari