Popularnost grupe Darkwood Dub izgleda da su potcenili i sami članovi grupe. Beogradski bend večeras u Domu omladine svira prvi od tri koncerta.

Ispostavilo se da su i dva koncerta u glavnom gradu Srbije, zakazana za četvrtak i petak, malo, pa su od juče u prodaju puštene karte i za treći nastup koji je zakazan za subotu (cena je ista kao i za prethodna dva, 1000 dinara).

Beograđani su se definitivno uželeli benda koji je krenuo na turneju „Regioni danas“ na kojoj promoviše album Jedinstvo, objavljen još prošle godine. Grupa već mesec dana snima i novi studijski album i verovatno će već večeras publika imati priliku da čuje jednu ili dve nove pesme. Koncert u Domu omladine biće iskorišćen i za snimanje prvog „živog“ albuma (ne računajući dve uživo snimljene numere koje su se našle na drugom albumu „U nedogled“) koji će kasnije biti objavljen i na DVD izdanju.

Darkwood Dub je bend koji postoji već dve decenije, mada u centar popularnosti dospeva tek poslednjih godina prošlog veka. Uprkos dugovečnosti grupa nije doživela veće personalne promene. Do sada je jedino došlo do razlaza sa gitaristom Vladimirom Jerićem, dok je odnedavno pridruženi član benda postao poznati klavijaturista Vasil Hadžimanov, koji će naravno nastupati sa njima na beogradskim koncertima i sa kojim zajedno snimaju novi album. Kao određeni vid nagrade za kvalitetan dugogodišnji rad grupe stigla je i nominacija za MTV nagradu u kategoriji „najbolji regionalni izvođač“ (proglašenje pobednika uslediće 5. novembra na dodeli MTV evropskih nagrada). Posebni gosti na koncertima biće fanovi čiji su video klipovi iskorišćeni za spot pesme „Robot“ sa poslednjeg albuma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari