Bendovi Straight Mickey and the Boys, Schtrebers i Threesome sviraće sutra od 21 sat u sali Amerikana Doma omladine Beograda, u okviru programa Misija Beograd – Raspust za dž! „Tri besomučna rokerska „krljanja“ koja morate proveriti uživo da bi poverovali da tako nešto još uvek postoji u Beogradu“, kažu organizatori u najavi koncerta.

Beogradski sastav Straight Mickey and the Boyz eksplozivni je rokerski trio koji upravo promoviše svoje prve (live) snimke nastale u studiju Digimedia. Originalan bend koji svoj zvuk bazira na šizofrenim i repetativnim deonicama, bluz improvizaciji i fanki pokretima tokom sviranja. Opšti zaključak kako kritike, tako i publike jeste da je ovaj sastav najveća rokenrol nada beogradske scene u 2012. godini. Schtrebers su najnoviji izdanak pravoverne rokerske struje na beogradskoj sceni, podmladak od koga se sa pravom puno očekuje u budućnosti.

Threesome je već neko vreme izuzetno uspešan surf rock sastav, sve uspešniji u inostranstvu, sa članovima koji su već neko vreme prisutni na našoj alternativnoj sceni. Njihova vizija surferskog zvuka ima pank oštrice i dinamiku na kojoj bi pozavideli i klasici ovog žanra, njihovi veliki uzori kao što su Ventures, Dick Dale & The Del-Tones, Slacktone, Man or Astroman?, pa i hrvatski Bambi Molesters. Njihov debi album „Adriatica“ pun je originalnih kompozicija kojima su osvojili publiku, za kratko vreme postavši jedna od najtraženijih lokalnih klupskih atrakcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari