Koncerti Guns N’ Roses u Beogradu (22. jun) i Zagrebu (20. jun) mogli bi da budu odloženi pošto je menadžment benda najavio da će početak evropske turneje biti pomeren za septembar.


Hrvatska agencija Lupa promotion, koja organizuje koncert u Zagrebu, navela je da je grupa naišla na poteškoće prilikom formiranja liste gradova za evropsku turneju i da će zato bend po završetku serije koncerata po Južnoj Americi najverovatnije napraviti pauzu. Beogradska arena, međutim, još nije dobila nikakvu potvrdu o zvaničnom odlaganju turneje američke grupe. „Pištolji i ruže“ trenutno se nalaze na turneji „Chinese Democracy“ na kojoj promovišu istoimeni album objavljen još pre dve godine.

Iako su svi koncerti još od starta u Severnoj Americi izuzetno posećeni, turneju je već obeležilo nekoliko negativnih događaja. Fanovi grupe koji su na koncert u kanadskom gradu Redžina došli obučeni u majice na kojima se nalazi bivši gitarista benda, Sleš, izbačeni su iz hale. Menadžment benda je za ovaj događaj okrivio obezbeđene u hali Bren centar, a fanovima je neprijatnost ublažena tako što im je plaćen put u drugi grad na koncert, uz specijalne propusnice za bekstejdž. Ovih dana grupa se susrela sa problemom lokacije za nastup u Buenos Ajresu (20. mart), pošto na stadionu Monumental ne bi smeli da sviraju „glasno“ jer su stanovnici okolnih zgrada izdejstvovali zabranu buke, čak i za velike koncerte. Frontmen grupe, Eksel Rouz, nedavno je čak i napadnut nožem na privatnoj svirci u okviru Nedelje mode u Njujorku. Dodatne informacije o eventualnom odlaganju evropske turneje trebalo bi da budu poznate narednih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari