Treće veče 34. Perwoll Fashion Week-a bilo je u znaku zvezda ove manifestacije. Program su otvorile revije studenata i diplomaca. Sada već tradicionalno, kolekcije su predstavili Fakultet primenjenih umetnosti, Fakultet za umetnost i dizajn, Mod’Art international Beograd i Accademia del Lusso. Zatim je usledila revija mladog, ali uveliko omiljenog kreatora mnogih devojaka – Mihano Momosa sa kolekcijom koju je nazvao RARE.

Mihano Momosa ostaje veran svom prepoznatljivom dizajnu čarobnih ženstvenih haljina visoke elegancije, neprestano preplićući krojeve nenametljive klasike i nemirnog lepršavog šarma. Detalji poput manžetni, savršeno ukrojenih kragni, resica i prozirne čipke, u kombinaciji sa materijalima koji imaju dezen božura i ruže, koji se prelivaju od prljavo roze do biserno bele boje zajedno izgledaju potpuno magično.

Još jedna miljenica beogradske modne publike, Ana Ljubinković, treće večeri 34. Perwoll Fashion Week-a predstavila je kolekciju za jesen-zimu 2013/14. pod nazivom „Star Children / Zvezdana deca“. Kolekciju čini paleta pastelnih boja, brokat dezeni, kvalitetni materijali i detalji u boji zlata. Originalna likovnost u kombinaciji sa energičnim radom autora, koji beskompromisno sledi sopstvenu zamisao, materijalizuje se u preciznom kroju i pažljivo postavljenim detaljima. Žena koju nam Ana Ljubinković predstavlja jeste spoj realnog i mitskog bića. Mistična, ipak ovom vremenu pripadajuća, Anina „Ona“ živi bajkovitu viziju juče-danas-sutra.

Već tradicionalno poznati beogradski kreator Bata Spasojević predstavio je svoju najnoviju muško-žensku kolekciju za jesen-zimu 2013/14. Inspiraciju je ovoga puta pronašao u zanimljivom miksu više stilova, pre svega punk-rock, koji je uvek prisutan u dizajnu njegove linije „Individual“. Drugi deo kolekcije je Engleski džentlmen, sa formama fraka, koji prati polucilindar, ali taj frak sada dobija i neke sport-casual elemente, sa elegantnim detaljima i materijalima koji su akcentovani na vunene prugaste štofove. Koža i krzno su važan element u celoj priči koji prati i mušku i žensku kolekciju. Koža je lakovana, podložena krznom, a nekoliko komada je od krokodilske kože. Astragan se nalazi na muškim trenerkama-duksevima, a miks činčile i kože daje notu luksuza ali onog primenjivog za najrazličitije prilike.

Treće veče 34. Perwoll Fashion Week-a završeno je revijom Novi dizajneri II, te su svoje revije imali: Tamara Jarić, Ivana Murišić, Danica Aleksić i Mirjana Šarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari