Na dodeli nagrada britanskog muzičkog magazina „Q“, Adel je dobila dva trofeja – za najbolju pevačicu, dok je njena numera „Rolling in the Deep“ proglašena za najbolju pesmu, nagrada za najbolji bend uživo u poslednjih 25 godina dodeljena je irskom bendu U2, dok je Coldplay proglašen za najbolji bend današnjice.


Adel nije mogla da prisustvuje ceremoniji zbog bolesti, tako da je trofeje uzeo producent Pol Epvort. Coldplay su proglašeni za najbolju grupu na svetu (njihov pevač Kris Martin se ne slaže s tim, smatra da su oni tek sedmi a U2 prvi), Bon Ajver ima najbolji album, Ed Širan je umetnik u proboju, dok je Bifi Klajro najbolji na živim nastupima. Najuspešniji pevač je Tini Tempa. Bivši gitarista grupe Oasis, Noel Galager, je proglašen za „Q ikonu“, a njegov bivši sastav se priključio grupi Queen u Holu slavnih. Ukupno je dodeljeno 18 nagrada, a među njima se našao i Fetboj Slim koji je „Q inspiracija“, dok je mlada pevačica Džesi Džej nagrađena za video spot numere „Do It Like A Dude“.

Najbolji u poslednjih 25 godina

London – „Q“ nagradu za najbolje izvođače u poslednjih 25 godina dobili su, na osnovu glasova čitalaca, U2. Ovo je specijalna nagrada uvedena u čast obeležavanja rođendana ovog magazina. Članovi irskog kvarteta Bono, Edž, Adam Klejton i Lari Mulen Junior su bili prisutni na ceremoniji, a Bono je tim povodom izjavio: „Da su Clash ovde, mi bismo im nosili opremu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari