Oli AleksanderFoto: Cat Morley / Avalon / Profimedia

Ujedinjeno Kraljevstvo je izabralo svog predstavnika za Pesmu Evrovizije 2024., a u pitanju je pevač Oli Aleksander.

Kako piše Index.hr, nakon finala britanskog Plesa sa zvijezdama (Strickly Come Dancing), gledaoce je čekalo iznenađenje – Oli Aleksander (33), poznat po radu u grupi Years & Years saopštio je da će predstavljati Ujedinjeno Kraljevstvo na Pesmi Evrovizije.

Pesma još nije objavljena

„Voleo sam da gledam Evrosong od detinjstva i više sam uzbuđen što ću nastupiti sledeće godine. Kao dečak, uvek sam gledao ovo neverovatno takmičenje neobuzdane radosti, divno haotične mešavine muzičkih žanrova, pozorišnih predstava. , iskrene emocije i humor. Ne mogu da verujem da ću biti deo tog zaista posebnog nasleđa i da nosim britansku zastavu na najveseliji mogući način, biće mi čast“, rekao je Oli.

Kaže da će se potruditi da svim gledaocima pruži odličnu i nezaboravnu predstavu. Pesma koju će izvesti sledeće godine u Švedskoj tek treba da bude objavljena, ali Bi-Bi-Si je potvrdio da su je napisali Aleksandar i Deni L Harle, producenti hitova za Dua Lipa, Chic i Charli XCX .

Prošlogodišnji reprezentativac nije prošao najbolje

Prošle godine Velika Britanija nije dobro prošla na takmičenju za Pesmu Evrovizije. Mej Miler je svojom pesmom I wrote a song osvojila samo 24 poena, ali je godinu dana pre toga Sem Rajder oduševio pesmom Spaceman. Osvojio je drugo mesto sa 446 bodova.

Oli Aleksander je jedan od najuspešnijih britanskih pop umetnika mlađe generacije. Bio je u grupi Years & Years, kasnije je i sam nastupao pod tim imenom, ali sada je došlo vreme za samostalan rad. Grupa je objavila tri albuma, od kojih su dva bila na vrhu britanskih top lista.

Kao predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva, Oli Aleksander će nastupiti direktno u finalu Pesme Evrovizije, koje je zakazano za 11. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari