United Media i Nova TV bili su domaćini polufinalnog ocenjivanja za Međunarodnu nagradu Emmy® 1Foto: United Media/Nova TV promo

United Media, vodeća medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, u saradnji s Novom TV, bila je domaćin polufinalnog kruga žiriranja prestižne ‘Međunarodne nagrade Emmy®’.

Ovo je treća godina zaredom da United Media, koja je deo vodeće telekomunikacijske i medijske kompanije United Group, organizuje ovaj prestižni događaj.

Događaj se održao u Puli za vreme Pulskog filmskog festivala, ističući snagu Hrvatske u domaćoj i međunarodnoj TV produkciji.

United Media i Nova TV bili su domaćini polufinalnog ocenjivanja za Međunarodnu nagradu Emmy® 2
Foto: United Media/Nova TV promo

Brojni profesionalci iz sveta televizije, produkcije i kreativne industrije okupili su se ovim povodom. Među članovima ovogodišnjeg žirija bili su Agapi Kefalogianni, direktorka kanala Novacinema u okviru Nove u Grčkoj, Zrinka Jankov, glavna urednica Nove TV, kao i glumci brojnih serijskih i filmskih uspešnih projekata Momčilo Otašević, Slavko Sobin, Almir Kurt i Ivana Roščić.

Glumačku izvedbu ocenjivali su i iskusni poznati reditelji Daniel Kušan i Josip Žuvan, producentkinja Ivana Vasilina te glumica, rediteljka i producentkinja Nikki Bohm.

Kao članica žirija polufinalnog ocenjivanja kategorije “Najbolji glumac“ pristupila je i direktorka prodaje originalnog sadržaja United Medije Tatjana Pavlović, ujedno i članica “Međunarodne akademije televizijske umetnosti i nauke“.

Finalisti u svih 16 kategorija biće izabrani u septembru, a pobednici 52. Međunarodne nagrade Emmy® bit će objavljeni 25. novembra u Njujorku.

United Media i Nova TV bili su domaćini polufinalnog ocenjivanja za Međunarodnu nagradu Emmy® 3
Foto: United Media/Nova TV promo

Polufinalni krug ocenjivanja bio je propraćen glamuroznim gala događajem koji je vodila zvezda Nove TV Mia Kovačić.

Na En Blanc gala zabavi u pulskom Kaštelu okupili su se profesionalci iz sveta televizije i kreativne industrije, predstavnici Grada Pule i Pula Film Festivala, slaveći izvrsnost Hrvatske kao destinacije za domaću i međunarodnu produkciju.

United Media i Nova TV bili su domaćini polufinalnog ocenjivanja za Međunarodnu nagradu Emmy® 4
Foto: United Media/Nova TV promo

Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe: „United Grupa je ponosna što je deo kreativne zajednice i što večeras ovde imamo priliku da slavimo izvanredna postignuća u TV produkciji. Naša medijska podružnica United Media proizvela je više od 40 serija koje snažno rezonuju s našom publikom i šire. Naše produkcije, adaptirane i prodate u više od 60 zemalja, pokazuju da su visokokvalitetno pisanje i pripovedanje ono što čini ovaj sadržaj relevantnim. Nastavićemo da radimo s najboljima u kreativnoj industriji kako bismo nastavili da inspirišemo.“

Aleksandra Subotić, izvršna direktorka United Media: „Jugoistočna Evropa postala je važan kreativni centar za pričanje angažovanih priča. United Media proizvodi više od 40.000 sati originalnog sadržaja godišnje, dosežući tržište od 40 miliona ljudi na više od 50 televizijskih kanala. Postali smo preferirani partner za TV produkcije u regionu i nastavićemo da ulažemo u domaći kvalitetan sadržaj.“

United Media i Nova TV bili su domaćini polufinalnog ocenjivanja za Međunarodnu nagradu Emmy® 5
Foto: United Media/Nova TV promo

Nathaniel Brendel, direktor ocenjivanja Emmy® nagrada pri Međunarodnoj akademiji televizijskih umetnosti i nauke: „Hvala Viktoriyi Boklag i njenom sjajnom timu na organizaciji polufinalnog ocenjivanja u prekrasnoj Puli. Ovaj selekcijski proces integralni je deo Međunarodne nagrade Emmy®.“

United Media veruje da je promovisanje mladih talenata važan deo održivog rada u kreativnoj industriji.

United Media i Nova TV bili su domaćini polufinalnog ocenjivanja za Međunarodnu nagradu Emmy® 6
Foto: United Media/Nova TV promo

Kompanija aktivno podstiče razvoj novih talenata u regionu. Pobednici specijalizovanih takmičenja u pisanju imaju koristi od programa mentorstva uz iskusne kolege.

Jedna takva inicijativa je program ‘Make the Scene!’, organizovan od strane United Media i Pulskog filmskog festivala.

United Media i Nova TV bili su domaćini polufinalnog ocenjivanja za Međunarodnu nagradu Emmy® 7
Foto: United Media/Nova TV promo

Mentor radionice za razvoj scenarija, renomirani grči scenarista Nikos Panayotopoulos, kao i ugledni članovi žirija ovog takmičenja – Goran Bogdan, Nataša Buljan, Mišo Mogorović, takođe su bili prisutni na gala događaju u Puli.

Pobednik takmičenja, talenat s najboljim scenarijem za TV seriju dobiće nagradu od 10.000 evra i priliku za dalji razvoj projekta zajedno s United Medijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari