Unplugged omaž članovima grupe EKV sutra u Dorćol Platzu 1Foto: Promo

Udruženje ljubitelja i poštovalaca grupe Ekatarina Velika „Deca iz vode“ organizuje veliki unplugged program u petak u Dorćol Platzu. Nastup će trajati preko dva sata i biće presek celokupnog stvaralaštva Milana Mladenovića, najavili su organizatori.

Koncertni program uključiće nekoliko gostiju u cilju reafirmacije stvaralaštva grupe EKV i njihovih članova Milana, Bojana i Magi.

Prema rečima organizatora, i Milan i Magi su radili svojevremeno unplugged programe, te će ovo biti omaž i tim pesmama i tim aranžmanima.

„Specijalni gost biće Mikica Stefanović, gitarista i vokal grupe Limunovo Drvo. Mikica je Milanov drug iz detinjstva, sa kojim je osnovao bend koji je delovao krajem sedamdesetih godina, imao nekoliko uspešnih koncerata i dvadesetak pesama koje nisu objavljene na albumu. On će na akustičnoj gitari izvesti pesme Limunovog Drveta, Šarla Akrobate Katarine II i EKV-a. Podršku će mu praviti Dejan Hasečić (Čovek Vuk ex Block Out, Speed Limit) na električnoj gitari sa synth efektima, kao i članovi našeg matičnog benda „Deca iz vode“, klavijaturistkinja Luna Škopelja i basista Lazar Ostojić poznat i po tome što je izmislio akustičnu gitaru+bas sa sedam, žica koju je nazvao Albatros“, ukazano je povodom nastupa.

Kao gosti će se pojaviti mlade nade naše scene Aleksa Vučković (Lift), Dunja Savić (muzikolog FMU), Vojin Jovanović (The Good Fellas), ali i Stefan Aćimović i Marko Arizanović iz grupe Dram, osvajači nagrade Milan Mladenović za 2020. godinu na konkursu koji je organizovala Zadužbina Milana Mladenovića.

Kako je najavljeno, pre koncerta, Mikica Stefanović će kroz razgovor sa prisutnima približiti period kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina kada je aktivno svirao sa Milanom, a pričaće se o Bojanu i Magi kao i perodu nastanka novog talasa u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari