Valter Kocijančić će prvi put posle 33 godine nastupiti u Beogradu, i to u Gan klubu u četvrtak, 30. maja, sa početkom u 22 sata. Ulogu jugoslovenskog pank pionira u kultnim Parafima Valter Kocijančić je završio nakon 100 koncerata, jednog singla, jednog LP-a i učešća na kompilaciji „Novi punk val“.

Grupa Paraf je nastavila rad bez njega, pojačana zvukom klavijatura i ženskim vokalom (Vim Cola). Valter je postao nastavnik u osnovnoj školi i, vlastitom voljom, trideset godina ostao diskografski „mrtav“. Sa riječkom grupom Mandrili 2010. godine snimio je materijal koji je ubrzo postao i zvanični album, simbolično nazvan „Apstinencija“. Bez mnogo filozofije i želje za propitivanjem tržišta ispalio je rafal kratkih i jasnih punk-rock pesama.

„Ni album niti novi koncerti koje će Valter Kocijančić sa svojim bendom održati u Srbiji nisu mamuzanje mrtvog konja niti kolut unatrag u pokušaju pronalaska izgubljenog vremena. Naprotiv, u Gan klubu nas 30. maja očekuje nastup žestokog rokenrol benda na čijem repertoaru se nalaze nove stvari, ali i dobri stari hitovi koje je proslavio upravo Valter Kocijančić“, kažu organizatori. Ulaznice mogu da se kupe u pretprodaji po ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta i na ulazu u klub ulaznice koštati 600 dinara. Pretprodaja u kafeu Šikarica, Skadarska 22.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari