U petak, 11. januara, u Omladinskom centru CK 13 u Novom Sadu u 22 sata počinje Veče kantautorske muzike, u okviru kojeg nastupaju: Zvonimir Varga, Anita Iličić, Bulevar vodenih mozaika i Kler. Zvonimir Varga je kantautor iz Zagreba. Svaka njegova pesma govori mnogo više od relativno kratkih stihova.

Oni prikazuju mnogo različitih stanja svesti, događaja, zapažanja i raspoloženja, te donose niz crtica poređanih u kolaž koji čini poetski sklop razmatranja emocija. Kraće rečeno, njegove pesme je ugodno slušati zbog jednostavnog formata, ali od slušalaca istovremeno iziskuju individualno poniranje u njih. Anita Iličić, kantautorka, živi u Kikindi i muzikom se bavi dugo vremena. Piše i komponuje, peva i svira na gitari. Do sada je nastalo trideset pesama i u predstojećoj godini u planu je snimanje albuma. Do sada je uglavnom nastupala sama, a u poslednje vreme u priču je uključena još jedna gitara, povremeno i violina, a započela je i saradnju sa autorskim bendom Bulevar vodenih mozaika. Sarađivala je i sa drugim muzičarima i bendovima.

Beogradski bend Bulevar vodenih mozaika postoji od 2008. godine, ali zbog promena u samom sastavu, tek krajem 2009. dobija potpuni oblik. Nastao je kao projekat sa ciljem da se osveži muzička scena u Srbiji. U zanimljivom nazivu benda krije se upravo ono o čemu njegovi članovi Aleksandar Kovačević Koča (vokal, gitara), Dragan Bogdanović Bogda (bas gitara), Dušan Jevtić Dulle (gitara), Borko Stojačić (bubnjevi), pričaju sa nama: o prolaznosti, traženjima, nadanjima, pritiscima, ćutanjima… o svemu onome što čini nas i o čemu piše život. U pojedinim pesmama osvrću se na mutnu prošlost, i kao odgovor na nadolazeću plimu negativne energije, skoro proročanski najavljuju pomeranja u društvenom i socijalnom smislu u budućnosti. Singl „Vi / Ruke pune leda“ snimili su za Neetiketu Manekeni Bigza, dok su svoj debi album izdali pod etiketom RockSvirke (fizičko i onlajn izdanje). Grupa Kler postoji još od 2005. godine, ali se tek od kraja 2008. ustalio sastav koji zajednički nastupa: Branislav Baturan (vokal, gitara), Dejan Kojić (gitara), Predrag Zukić (bas gitara) i Nikola Lončar (bubnjevi).

Satnica će se strogo poštovati zbog radnog vremena kluba: u 22 sata počinje Zvonimir Varga, od 22.40 Anita Iličić i Aleksandar Kovačević, u 23.15 Bulevar vodenih mozaika i deset minuta iza ponoći Kler. Cena ulaznice je 200 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari