Druge večeri Exit R:Evolucije na Main Stage-u sunce smo ispratili na počinak na najlepši mogući način – uz koncert grupe Kanda Kodža i Nebojša. KKN koji izlaze van žanrovskih okvira, u čijoj muzici se prepliću rege, džez i rok, proveli su nas kroz svoj repertoar začinjen „tajnama letenja“ i „prekidima stvarnosti“.

Ovaj sjajni bend, koji je već nekoliko puta za redom proteklih godina proglašavan za grupu koja ubedljivo najčešće nastupa, sudeći po reakcijama publike (naročito one inostrane) još jednom je pokazao zašto je jedan od retkih koji bi imao veliki uspeh i u inostranstvu. Nakon pauze koja se pomalo odužila zbog tehničkih momenata i tonske probe, petnaestak minuta iza 21 sat na binu je izašla Alice Russell, za koju kritičari kažu da je jedna od najznačajnijih novih pevačkih zvezda iz Velike Britanije posle pojave Amy Winehouse. Ova umetnica je lansirala pojam novog soula na engleskoj klupskoj sceni, dok su američki kritičari poručili: “Zaboravite na Joss Stone, Duffy, pa čak i Adele”. Povrh svega, ona je i autor svoje muzike i njenih pet albuma rečito govore o tome. Usprkos dobrim inostranim kritikama, čini se da ova pevačica još nije dovoljno poznata kod nas, sudeći po reakcijama, ili tačnije rečeno – izostanku reakcija – ono malo publike koja je ostala ispred glavne bine tokom njenog nastupa. Brojnu publiku na Main Stage privukao je tek beogradski hip hop sastav Bad Copy, koji se vratio na scenu posle nekoliko godina odsustva u aprilu ove godine sa novim albumom „Krigle“. Wikluh Sky, Ajs Nigrutin i Timbe su zadržali prepoznatljivi satirični stil zbog koga su i postali jedna od najpopularnijih hip hop grupa u Srbiji, ali i regionu. Njihov nastup, tokom kojeg su svi držali ruke u vazduhu pevajući pesme uz bend, bio je prilika da publika čuje materijal sa novog albuma, ali i sve stare hitove koji su proslavili Bad Copy.

Za to vreme, iza glavne festivalske bine najbolja zabava bila je na JDX Backstage-u, koji je otvorio kapije odabranim posetiocima i prijateljima Jacka na Exit festivalu. Vodeći se principima gospodina Jacka da vrhunski viski ide samo uz vrhunski provod, JDX Backstage predstavlja najbolje sa muzičke scene, ugostiće popularne bendove i DJ-eve, ali i brojne poznate ličnosti koji pripremaju specijalne nastupe samo za Jackove verne prijatelje. Vrata JDX Backstage-a ovog leta otvorio je MTV kao domaćin jednodnevne žurke dobrodošlice, na kojoj su se predstavili najpre grupa Krš, pa zatim proslavljeni dizajner Slavimir Stojanović sa svojim DJ setom, a nakon njega i Jack DJ zvezda Stefan Savić.

Šetnja tvrđavom u periodu pre 23 sata pokazala je da je prostor ispred većine ostalih bina nažalost poprilično prazan. Na Fusion Stage-u program je počeo nastupom grupe Uvertira, da bi usledili Alexandria i Žanamari & J’Animals, dok su se na novj festivalskoj bini Riffs & Beats smenjivali Phobos, Dark Sky, Enjoy Sarma i Kill Kenny. Ovogodišnji program na uvek najopuštenijoj Positive Vibrations Reggae bini otvorio je sada već tradicionalni performer na Exitu Wenti Wadada, da bi u rege bojama nastavili da se ređaju bendovi i sound sistemi Mak Floss, Rab L Khali, Baga Sound i Martinees. Na binama posvećenim elektronskoj muzici, kao što su gaia Experiment Trance i radio As FM Stage još je bilo rano da zabava počne, ali zato su posetioce privukli brojni brejkdenseri na Latino Stage-u.

Pred zaključenje ovog izdanja, oko 23 sata na Main Stage izašao je glavni hedlajner večeri – Snoop Dogg, pod novim imenom Snoop Lion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari