Veliki prezir će pred najvernijom publikom nastupiti u intimnoj klupskoj atmosferi Gan kluba u petak, 13. januara. Prošlu godinu na domaćoj muzičkoj sceni svakako je obeležila nova pesma Velikog prezira „To“, prema mnogim mišljenjima jedan od najboljih pop hitova stvorenih u prethodnoj deceniji. Novu 2012. Veliki prezir počinje koncertno upravo u Gan klubu uz najveće hitove stvarane u prethodnih 17 godina, kao i neke nove pesme koje će pred beogradskom publikom izvesti tog petka 13. januara, odnosno za doček tzv. Srpske nove godine.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 600 dinara na svim Eventim prodajnim mestima, kao i u kafeu Šikarica, Skadarska 22.

Njihov aktuelni album „Nikadjekraj“ jedno je od onih izdanja koja predstavljaju zrele plodove gotovo neprimetnog i tihog procesa unutrašnjeg razvoja benda u svim aspektima – od poetske i autorske prizme lidera Vladimira Kolarića, preko sviračke perfekcije bubnjara Roberta Radića i gitariste Roberta Telčera, do Borisa Mladenovića (Jarboli) koji je osim doprinosa na bas gitari svojim koproducentskim potpisom, uz Sašu Jankovića, doneo i novu, kompleksniju i prefinjeniju zvučnu sliku. Pored toga što nudi kolaž fantastičnih pesama prezentovan u skladnoj i kompaktnoj celini i time ispunjava prvi kriterijum za značajno delo, album „Nikadjekraj“ predstavlja Veliki prezir kao punokrvni rok bend koji sa lakoćom lavira kroz niz heterogenih podformi, uključujući ne samo savremeni gitarski rok i pop obrazac već i „west coast“ psihodeliju šezdesetih i sedamdesetih kao i post-rock nasleđe poslednje dve dekade, ostajući pri svemu tome savremen i tipično lokalan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari