Više od 15 izvođača na dve bine: The Spotlight u Domu omladine Beograda 1Izvor: The Spotlight promo

The Spotlight biće održan 24. septembra u Domu omladine Beograda, s početkom u 20 časova, kao zvaničan muzički program u okviru šestog izdanja Runda Digital Day konferencije, koju organizuje Regionalno udruženje nezavisnih diskografa (RUNDA). Na dve bine – u sali Amerikana i u klubu DOB-a nastupiće više od 15 izvođača, uključujući spotlajtere iz dve generacije pobednika nacionalnog muzičkog konkursa „Serbia Creates: The Spotlight“.

Priliku da se predstave muzičkim profesionalcima iz celog sveta imaće Dante, Dolores, Dzipsii, Filip Baloš, Iva Lorens, Jowam, Jymenik, Keni nije mrtav, Kruz Roudi, Lil Stey, Logička greška, Nadya, Rouzi, Škofja Loka i Zhiva.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Doma omladine Beograda, Štark Arene, TC Rajićeva i online na efinity.rs po promo ceni od 1.100 dinara.

Više od 15 izvođača na dve bine: The Spotlight u Domu omladine Beograda 2
Dante, foto: The Spotlight promo

Rep i trep muzičar Dante predstaviće svoj debi album „Kuda ide vreme?“, koji broji više od pola miliona slušanja na striming platformama, a njegovi autentični tekstovi i zarazni bitovi zagrejaće atmosferu u Domu omladine.

Ženski pop-nju vejv duo Dolores predstaviće svoj elektro pop zvuk inspirisan osamdesetim i devedesetim godinama, sa primesama svega onog novotalasnog što je dobro, a publika će moći da uživa u pesmama poput „Šta te radi“, „Džejn“ i „Lutanje“.

Umetnik Dzipsii će svojim magičnim vokalom publici dočarati jedinstveni spoj andergraunda i popa, uz dobro poznate numere „Greh“, „Finibrid“, „Java“, „Sve je isto“.

Mladi pop izvođač Filip Baloš doneće inovativnost, magiju i odličan zvuk na scenu Doma omladine, kao i numere „Novi plan drugi san“, „Duga je noć“, „Idemo do mene“ i druge.

Više od 15 izvođača na dve bine: The Spotlight u Domu omladine Beograda 3
Iva Lorens, foto: The Spotlight promo

Pop zvezda nove generacije, Iva Lorens, koja se našla na prestižnoj listi 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju za 2024. godinu, koju je objavilo Evropsko Udruženje nezavisnih diskografa IMPALA u partnerstvu sa YouTube-om, otpevaće svoje hitove „Dom“, „Svitanje“, „Udarci“, „2 do 4“ i druge.

Mladi beogradski reper Jowam, koji je postao poznat zahvaljujući duetu „Malo tiše“, na binu Doma omladine doneće svoje nove i stare rime.

Viralna alt-pop kantautorka Jymenik, prepoznatljiva po svom soulful vokalu, publici će predstaviti pesme sa svojih EP-jeva „Sumrak“ i „Beskraj“.

Alternativni rok – pank bend Keni nije mrtav, binu će pretvoriti u epicentar dobre zabave i energije, svojim moćnim nastupom i hitovima „Dijamanti“, „Samodisciplina“, „Ajmo da plešemo“.

Više od 15 izvođača na dve bine: The Spotlight u Domu omladine Beograda 4
Kruz Roudi, foto: Marko Ristic @zamrznutitonovi

Novosadski indi-rok trio Kruz Roudi na scenu će doneti osveženi gitarski zvuk sa indi i fank elementima i dobro poznate singlove „Repriza“, „Sve kruži“, „Anksioznost“ sa svog prvog albuma.

Mlad, specifičan i inovativan artist Lil Stey, privukao je ogromnu pažnju publike na TikToku, kroz kratke video klipove u kojima repuje, a ovog puta svoje veštine pokazaće pred publikom u Domu omladine.

Predstavnici alternativne kulture, beogradski nju vejv bend, Logička greška, obećavaju energičnu svirku, eksperimentisanje sa zvukom i fuziju balada i tvrđih pesama.

Srpska avangardna umetnica Nadya izvešće svoje beskompromisne i autentične rime, predstavivši novo lice srpske rep andergraund scene.

Više od 15 izvođača na dve bine: The Spotlight u Domu omladine Beograda 5
Rouzi, foto: The Spotlight promo

Mladi umetnik Rouzi, jedan od miljenika nove publike, prepoznatljiv po svom jedinstvenom muzičkom izrazu, zapaliće publiku izvođenjem svog hit singla „Jao mama!“, kao i drugim popularnim numerama.

Vokalno-instrumentalni sastav iz Beograda, Škofja Loka, predvođen vokalnim duom na štiklama „Puslice iz pakla“ sa pratećim orkestrom bubnjeva, basa, gitare, ukulelea, udaraljki, duvačke sekcije, predstaviće mešavinu žive svirke i elektronskih zvučnih formi, u fuziji najrazličitijih stilova 20. i 21. veka – od rokenrola, popa, afrobita, fanka, panka, elektro bugija i hip hopa.

Svestrana andergraund muzičarka Zhiva, dobitnica nagrade za Najboljeg novog izvođača 2024. godine, koju dodeljuje Udruženje nezavisnih izdavača RUNDA, i jedna od izvođača sa zvanične IMPALA i YouTube liste 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju, očaraće publiku izvođenjem pesama sa svog prvog albuma „Preterujem“.

Više od 15 izvođača na dve bine: The Spotlight u Domu omladine Beograda 6
Zhiva, foto: Nemanja Đorđević

Šesto izdanje Runda Digital Day konferencije, koju organizuje Regionalno udruženje nezavisnih diskografa – RUNDA, biće najveće i najinternacionalnije do sada. Događaj raste na dva dana održavanja, 23. i 24. septembra u Domu omladine Beograda, a ogroman značaj Runda Digital Day-a ove godine je u tome što će u okviru njega, prvi put u ovom delu Evrope, biti održana i godišnja konferencija Svetske mreže nezavisnih izdavača – WINCON.

Na ovo izdanje Runda Digital Day stiže preko 200 delegata iz celog sveta, a svoj dolazak potvrdili su predstavnici muzičkih giganata kao što su YouTube, Bandcamp, Merlin, Orchard, Audio Salad, LyricFind, Zebralution, zatim vodeći akteri muzičkih asocijacija WIN i IMPALA i brojnih nezavisnih izdavačkih kuća, među kojima su Sub Pop Records, Beggars Banquet Group, Partisan Records, i niz muzičkih profesionalaca iz Srbije i regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari