Vudi Harelson kaže da je ovo jedna od najboljih komedija svih vremena 1Foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gumac Vudi Harelson (Woody Harrelson), zvezda filmova Narod protiv Larija Flinta, Rođeni ubica, Tanka crvena linija i Igre gladi, jednom prilikom je otkrio koji film bi svrstao među najbolje komedije svih vremena.

Premda ga najbolje znamo po ozbiljnijim ulogama, komedije mu nisu nepoznanica, a neke od najznačajnijih u njegovoj karijeri su Dobro došli u zemlju zombija, The Edge of Seventeen i Sedam psihopata.

Vudi Harelson je u jednom intervjuu za Rotten Tomatoes odabrao svoje dve najdraže komedije: Harold i Maude (Harold and Maude) iz 1971. godine i Diplomac (The Graduate) iz 1967.

Harold i Maude opisao je kao divan, smešan i emocionalan film, dok je Diplomca nazvao jednom od najboljih komedija svih vremena, navodi Far Out.

Komedija-drama Diplomac, koju je režirao Majk Nikols, snimljena je po istoimenom romanu Čarlsa Veba.
Priča prati 21-godišnjeg diplomca Bendžamina Bradoka (Dastin Hofman), koji je nesiguran oko svoje budućnosti.

Njega zavede starija udata žena, gospođa Robinson (Anne Bancroft), s kojom zatim započinje aferu.
Ali stvari se zakomplikuju kada se zaljubi u njenu ćerku Elaine (Katharine Ross), podseća Index.hr

Osim što je Diplomac Nikolsu doneo Oskara za najboljeg reditelja, film je pomogao Dastinu Hofmanu da se probije u Holivudu. Isto tako, komedija je zaslužna za popularnost pesme Mrs. Robinson, koju peva popularni duo Simon & Garfunkel.

Iako je od premijere prošlo gotovo pedeset godina, Diplomac se i dalje smatra jednim od najboljih američkih filmova. U bioskopima je svojevremeno zaradio preko 100 miliona dolara, a na Rotten Tomatoesu trenutno ima 87 posto.

„Zatim, Diplomac. To je jednostavno jedna od najboljih komedija svih vremena“, izjavio je Harelson u intervjuu.

„Način na koji je Dastin Hofman… Pretpostavljam da je to bila njegova prva velika prilika i jednostavno me oborio s nogu kada sam prvi put pogledao taj film. Izvanredno i, znate, Majk Nikols. Jednostavno neverovatno, način na koji je film snimljen, apsolutno je predivan. Tu je takođe neverovatna i neobična ljubavna priča“, dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari