U nastavku novog letnjeg programa „Koncerti na zidiću“, koji je Dom omladine Beograda pokrenuo sa ciljem da publici predstavi neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas, u petak, 5. jula, od 20 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a, nastupiće jedna od najboljih skupina brejkdens igrača u svetu, Yugoslavian bboys.

Padre, Kića, 2nd Blind, Naki i Goofy deo su JC tima i godinama su odgovorni za širenje, napredovanje i održavanje scene Breakinga (Breakdance – akrobatski ples) kao kulture, na našim prostorima. „Grupa Yugoslavian bboys je nastala 2010. godine, kao sastav sa prostora cele bivše Jugoslavije gde smo okupili najjače bboyeve sa tih prostora i stvorili jednu ekipu. Scena u Srbiji je postala bolja od kada smo počeli aktivno da putujemo i osvajamo velika takmičenja. Takođe, scena se poboljšala i zbog takmičenja koja mi organizujemo“, objašnjava Goofy.

„Na ‘Koncertu na zidiću’ želimo da odigramo naš ‘street show’ koji radimo u Knez Mihailovoj skoro svaki dan kada je lepo i sunčano vreme. Svi oni koji nisu videli naš šou moći će da ga vide u petak“, kaže Goofy i pohvaljuje ideju DOB-a da organizuje mini letnju scenu tokom leta. „Svaka aktivnost ili događaj je veliki plus za dešavanja kod nas. Mislim da će se ljudima ‘Koncerti na zidiću’ dopasti i da će imati gde da provedu svoje slobodno vreme“, zaključuje Goofy.

Za sve „Koncerte na zidiću“ ulaz je slobodan, a iz DOB-a poručuju: „Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari